Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 6. 2023,
10.01

Osveženo pred

10 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,87

Natisni članek

sečnja inšpekcija Rožnik

Torek, 13. 6. 2023, 10.01

10 mesecev, 2 tedna

Inšpektorica ustavila posek dreves na Rožniku. Janković: Na odločbo smo se pritožili.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,87
Zoran Janković | Župan Zoran Janković je kritike nasprotnikov sečnje v krajinskem parku zavračal s pojasnilom, da je zavod za gozdove odredil, kaj je treba posekati, in da je treba zaupati stroki. | Foto Ana Kovač

Župan Zoran Janković je kritike nasprotnikov sečnje v krajinskem parku zavračal s pojasnilom, da je zavod za gozdove odredil, kaj je treba posekati, in da je treba zaupati stroki.

Foto: Ana Kovač

Inšpektorica za naravo in vode je ustavila nadaljnji posek dreves na Rožniku. Ljubljanska občina mora najprej pridobiti mnenje zavoda za varstvo narave, poroča Dnevnik. Na današnji novinarski konferenci je župan Zoran Janković povedal, da se je občina na odločbo pritožila. 

Mestna občina Ljubljana je z naročilom sečnje dreves v Krajinskem parku Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib razburila civilno družbo in številne posameznike, ki so poseku nasprotovali. Sečnja na pet hektarjev velikem območju, ki jo je z odločbo dovolil Zavod za gozdove Slovenije, je stekla decembra lani, sredi januarja pa so morali dela zaradi razmočenega terena zaustavili. Po podatkih inšpekcije, ki jih navaja omenjeni medij, je podjetje Tisa, ki izvaja sečnjo, porušila 200 odkazanih dreves od 389.

Inšpektorica za naravo in vode je nato sredi maja izdala odločbo, s katero je ustavila posek dreves, dokler ljubljanska občina ne pridobi naravovarstvenih pogojev in mnenja zavoda za varstvo narave. 

Na današnji redni novinarski konferenci je ljubljanski župan Zoran Janković dejal, da so se na odločbo pritožili konec maja, zdaj pa čakajo odgovor. "Potem bomo upoštevali, kar bodo rekli. Do takrat je pač sečnja ustavljena," je povedal. O pritožbi bo odločalo ministrstvo za naravne vire in prostor.

Ocena gostilne: Rožnik
Novice Priljubljena gostilna z julijem zapira vrata
Ne spreglejte