Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 11. 2013,
15.59

Osveženo pred

3 tedne, 2 dneva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Vitoslav Türk črna gradnja inšpekcija rušenje

Natisni članek

Četrtek, 14. 11. 2013, 15.59

3 tedne, 2 dneva

Inšpektorat o črni gradnji Vitoslava Türka: Počakajte do decembra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Inšpekcija glede črne gradnje Vitoslava Türka na slovenski obali sporoča, da je treba počakati do konca meseca, ko se izteče rok za rušitev. Kolikšni bodo stroški rušenja, ne želijo razkriti.

Čeprav so Türkovi že prejeli odločbo, zaradi katere morajo črno gradnjo porušiti čez 16 dni, torej do 30. novembra, je vedno bolj realna možnost, da bo družina nekdanjega direktorja Elesa, člana SDS in brata nekdanjega predsednika republike Danila Türka skupaj s preostalimi črnograditelji dobila leto dni odloga na izvršbo.

Inšpektorat: Počakajte do decembra Odlog bi bil lahko namreč posledica vseprisotnega pomanjkanja državnega denarja. Državi je po odmevni rušitvi hiše Darka Kuzmiča za zdaj namreč zmanjkalo denarja za nove rušitve.

Kaj bo, če bo po navedenem datumu vila v Parecagu še stala? Na inšpektoratu pravijo, da "glede izvršitve odločbe – odstranitve počitniškega objekta z bazenom – ne morejo vnaprej napovedovati dejanj v inšpekcijskem postopku, saj rok 30. november še ni potekel".

Javnosti ne razkrivajo stroškov rušenja Tudi glede ocenjenih stroškov rušitve objekta odgovarjajo, "da vnaprej ne pripravljajo izračunov o katerih bi lahko obveščali javnost", a da je mednje treba všteti stroške odstranjevanja objektov, odlaganja gradbenih odpadkov, varovanja upravne izvršbe in stroške prevozov.

V letu 2013 so lastniki sicer odstranili skupno 178 objektov, v 373 zadevah so pridobili upravno dovoljenje oziroma so bili objekti legalizirani. Prisilna izvršba odstranitve objekta pa se je zgodila v 16 zadevah, od teh ena še ni končana.

Ne spreglejte