Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 5. 2016,
21.30

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Peter Gašperšič

Petek, 6. 5. 2016, 21.30

6 let, 7 mesecev

Infrastrukturnega centa ne bo, sredstva za krpanje cest iz proračuna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Cesta Idrija | Foto Ana Kovač

Foto: Ana Kovač

Nacionalni reformni program za leti 2016 in 2017 predvideva, da vlada ob že zagotovljenih proračunskih sredstvih za ti dve leti zagotovi dodatna finančna sredstva za investicije v prometno infrastrukturo.

Infrastrukturnega centa, ki ga je dlje časa napovedoval infrastrukturni minister Peter Gašperšič, tako ne bo, so danes pojasnili na ministrstvu.

Minister Gašperšič je že konec marca v DZ ob obravnavi predlogov SDS glede prometne infrastrukture pojasnil, da bo vlada letos za investicije v prometno infrastrukturo zagotovila dodatnih deset milijonov evrov glede na sprejeti proračun za letos, prihodnje leto pa dodatnih 21 milijonov evrov glede na sprejeti proračun za 2017. Dodatno bo leta 2018 zagotovila 45 milijonov evrov.

Minister Gašperšič: Razprava o uvedbi infrastrukturnega centa je za zdaj končana. | Foto: Matej Leskovšek Minister Gašperšič: Razprava o uvedbi infrastrukturnega centa je za zdaj končana. Foto: Matej Leskovšek "Razprava o uvedbi infrastrukturnega centa je za zdaj končana"

Na ministrstvu za infrastrukturo so povedali, da bodo za investicije v prometno infrastrukturo zagotovljena dodatna sredstva v enaki višini, kot bi jih prinesel infrastrukturni oz. bencinski cent.

Predlog glede bencinskega centa je sicer bil, da bi v letošnjem letu za investicijsko vzdrževanje prometne infrastrukture plačevali tri cente pri nakupu enega litra goriva, v prihodnjem letu šest centov, od leta 2018 naprej pa devet centov.

Minister Gašperšič je medtem za TV Slovenija dejal, da je razprava o uvedbi infrastrukturnega centa za zdaj končana. Z ministrstvom za finance so namreč dosegli dogovor, ki je zapisan tudi v nacionalnem reformnem programu, da bodo sredstva za vzdrževanje prometne infrastrukture, gre predvsem za dotrajano državno cestno omrežje, zagotovljena v proračunu.

Ne spreglejte