SiolNET. Novice Slovenija
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Horvat, Tovšakova in Košič ne priznavajo krivde

2

termometer

 | Foto:
Na ljubljanskem okrožnem sodišču je potekal predobravnavni narok v sojenju zaradi obnove hiše nekdanje vodje kabineta takratnega premierja Boruta Pahorja Simone Dimic.

Vsi trije obtoženi, partner Dimičeve Roman Horvat, nekdanja predsednica uprave Vegrada Hilda Tovšak in njena nekdanja desna roka Matej Košič, krivde ne priznavajo.

Od treh obtoženih je na sodišče prišel le Košič, ki je povedal, da krivde ne priznava. Horvata in Tovšakove ni bilo, ker pa sta se pritožila na obtožnico, sodišče šteje, da krivde ne priznavata. Glavna obravnava se bo začela 21. decembra, ko bodo zaslišani vsi trije.

Trojica se mora zagovarjati zaradi sporne obnove hiše Dimičeve. Obnavljali naj bi jo Vegradovi delavci z materialom, ki je bil namenjen za Celovške dvore, pri tem pa za dela ali vsaj del njih naj ne bi dobili plačila, s čimer naj bi bil oškodovan Vegrad.

Tožilec Jaka Brezigar v izjavi po naroku o višini nezakonito pridobljene premoženjske koristi, ki naj bi jo pridobil Horvat, ni želel govoriti, saj naj bi bilo vse jasno na glavni obravnavi, ko bo prebrana obtožnica, neuradno pa naj bi šlo za 96 tisoč evrov.

Po oceni tožilca bo sojenje dolgo, saj je za zaslišanje predlaganih 29 prič. Da obtoženi ne bodo priznali krivde, pa je pričakoval, je novinarjem povedal po naroku.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin