SiolNET. Novice Slovenija
0,37

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Gradijo viadukt za štajersko obvoznico, vendar prebivalci niso pomirjeni #video

0,37

termometer

Ormoško cesto na Ptuju in Cvetkovce bodo jutri preplavili protestniki. Tamkajšnji prebivalci imajo namreč dovolj obljub o hitri cesti, ki bi pomagala razbremeniti tranzitni promet skozi Ptuj in okoliške vasi.

Čeprav so tam že začeli graditi viadukt, ki bo del obvoznice, se ljudje bojijo, da trase zaradi območja Natura 2000 tam sploh ne bo. Z zaporo ceste bodo znova opozorili na nevzdržno življenje ob glavni prometni žili od Hrvaške proti notranjosti Slovenije. Stanje se namreč ni izboljšalo niti po omejitvi tovornega prometa, so poročali v oddaji Danes na Planetu.

Prebivalci Ptuja ob Ormoški cesti so že večkrat opozorili na nevzdržne razmere zaradi velikega števila tovornjakov, ki vsakodnevno vozijo mimo njihovih hiš. Zdaj se jim bodo pri protestu pridružili tudi v Cvetkovcih.

"Radi bi pa opozorili in pokazali, da imamo dovolj zavajanja in metanja peska v oči. Nikamor se ne premika," je dejal Vlado Venta iz Civilne iniciative Cvetkovci.

"Preusmeritev ni bistveno vplivala na zmanjšanje tovornega prometa"

Viadukt ptujska obvoznica Foto: Planet TV Ukrep, s katerim je direkcija za infrastrukturo s prvim junijem omejila tranzitni tovorni promet na severovzhodu države, ne daje želenih rezultatov.

"Preusmeritev ni bistveno vplivala na zmanjšanje tovornega prometa. Sicer moramo na uradne številke še počakati, ampak dejansko so take informacije povsod s terena," razlaga Sergeja Puppis Freebairn, vodja odbora civilne iniciative za ptujsko obvoznico.

Precej nazorno je položaj opisal Venta: "Ko gre tovornjak mimo okna moje spalnice, ne moremo gledati televizije. Če slabo spiš, si preprosto ne moreš odpočiti."

Cesta na Ptuju Novice Ptujčani zahtevajo novo obvoznico: "Trese se vse naselje" #video

Začeli graditi, vendar prebivalci še vedno dvomijo

Država je sicer prvo dejanje že začela. Na trasi, kjer naj bi potekala ptujska obvoznica, že gradijo viadukt, kar pa ni pomirilo prebivalcev.

"Viadukt se gradi po starem gradbenem dovoljenju, ministrstvo za infrastrukturo, ki ga vodi Alenka Bratušek, pa zahteva, da se od tu naprej izdela novo gradbeno dovoljenje z novo dokumentacijo," pojasnjuje Emil Kumer iz civilne iniciative.

Zato niso prepričani, da bo viadukt tudi uporaben. Bojijo se namreč, da ne bodo dobili nove ceste.

Ministrstvo za infrastrukturo infrastruktura Alenka Bratušek Novice Ptujska županja z vodstvom DRSI o ključnih cestnih projektih

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin