Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 10. 2013,
18.00

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

nova stranka Alojz Kovšca

Četrtek, 10. 10. 2013, 18.00

3 leta, 10 mesecev

Gospodarstveniki v soboto ustanavljajo svojo stranko LGS

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
"Takšna gospodarska politika, kot jo imamo v Sloveniji, ne prinaša nič dobrega. Svoja stališča želimo izražati v parlamentu sami," napoveduje Alojz Kovšca, eden izmed pobudnikov nove stranke.

"Gospodarstveniki želimo svojo prihodnost vzeti v svoje roke," pravi nekdanji predsednik obrtne zbornice in eden izmed pobudnikov nove stranke Alojz Kovšca. Nova stranka, ki ima v soboto ustanovni kongres, naj bi zastopala predvsem interese gospodarstvenikov. Kdo vse se bo pridružil Liberalno-gospodarski stranki, Kovšca ni želel povedati. Dejal je: "V soboto imamo ustanovni kongres, tako da bi bilo nekorektno, če bi prevzemal neko vodilno vlogo. Na ustanovnem kongresu bodo šele izvoljeni organi stranke in tam bomo podali programska izhodišča."

Drugače nam bo trda predla "Pravzaprav smo se gospodarstveniki, mali, srednji in še kakšni večji, odločili, da je čas, da naših idej in zahtev v parlamentu ne bodo več zastopale stranke generalistov, temveč želimo svoja stališča izraziti neposredno. Čas je, da gospodarstvo pove svoje besedo," pravi Kovšca. "Če bomo nadaljevali dozdajšnjo gospodarsko politiko, se bojim, da nam bo v prihodnje še zelo trda predla," dodaja.

Kakšna je možnost za preboj v parlament? Strokovnjak za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi Miro Kline je prepričan, da je v Sloveniji Gospodarsko-liberalna stranka obsojena na neuspeh. "To je protiupokojenska stranka. Še ena slovenska norost. Zagotovo pod nobenimi pogoji ne more priti v parlament, ker je tako specifična in tako osovražena. Gospodarstveniki imajo v Sloveniji najnižjo stopnjo ugleda med vsemi. Če bi stranko ustanovili v času gospodarskega razcveta, bi jih še lahko resno jemali, v času recesije pa zagotovo ne."

Načeloma lahko nagovorijo četrtino volilnega telesa Po septembrski javnomnenjski anketi Episcentra lahko vidimo, da zunajparlamentarne stranke lahko računajo kvečjemu na četrtino ljudi, ki bi se udeležili volitev.

Ne spreglejte