Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 11. 2011,
16.53

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Gregor Golobič Danilo Türk

Četrtek, 10. 11. 2011, 16.53

7 let, 12 mesecev

Golobič Türku predlaga ustanovitev ekspertne skupine za razmislek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Gregor Golobič predsedniku republike Danilu Türku predlaga, naj oblikuje posebno ekspertno skupino za razmislek, ki bi v volilnem času pripravila nujne ukrepe oziroma alternative za prihodnost države.

Predsednik stranke Zares Gregor Golobič v pismu predsedniku republike opozarja, da bodo politične stranke v času do volitev posvečale velik del svoje energije in pozornosti volivcem, "prepogosto tudi oblikovanju všečnih, a nerealnih obljub, kasneje pa tudi oblikovanju nove vlade". Zato predlaga, naj Türk oblikuje posebno ekspertno skupino za razmislek, ki bo "v tem ključnem vmesnem času urgentno, a poglobljeno in odgovorno pripravila različne scenarije oz. alternative".

Golobič: Dosedanji recepti ne le ne vodijo nikamor, ampak razmere še poslabšujejo "Pri tem je očitno, da dosedanji recepti, ki so usmerjeni zgolj na sanacijo finančnih sistemov in posledično temeljijo izključno na krčenju oz. rezanju vseh javnih izdatkov, ne le ne vodijo nikamor, ampak razmere še poslabšujejo - tako v posameznih državah kot na ravni EU kot celote," je zapisal Golobič. Zato po njegovem mnenju potrebujemo razmislek, ki bo upošteval "naše tokrat pa res nacionalne interese".

Oblikovanje takšne skupine po njihovih besedah narekujejo ne le vse bolj zaskrbljujoče razmere, pač pa tudi krepitev odgovornosti in zavedanja o dolgoročnih posledicah odločitev, ki jih ne smemo odlagati, ter usodnosti časa, v katerem živimo. "Zato sem prepričan, da bo takšen dokument več kot dobrodošla opora katerikoli vladi, vsem socialnim partnerjem, pa tudi najširši javnosti, ki lahko nujno potrebno zaupanje utemelji le na jasni sliki in nedvoumnih predlogih oz. alternativah," je v pismu, ki ga je posredoval tudi predsednikom strank, ki nastopajo na volitvah, zapisal Golobič.

Ne spreglejte