Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 4. 2011,
7.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

referendum kriza

Petek, 22. 4. 2011, 7.45

8 let

Golobič se bo odločil po izteku referendumske kampanje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Borut Pahor in Gregor Golobič sta se strinjala, da Golobič odločitev o umiku z ministrskega položaja sprejme po izteku referendumske kampanje za uveljavitev pokojninske reforme.

Oba sta na srečanju poudarila odgovornost za politično stabilnost, ki je poleg pokojninske reforme ključnega pomena za zaupanje mednarodnih finančnih trgov v reformno sposobnost Slovenije. V primeru sprejetja pokojninske reforme bo namreč o nadaljnjih korakih za uspešno vodenje te ali drugih vlad bistveno prav to. Golobič: Odločitev o odstopu dokončna, vezana na dan pred referendumom Predsednik Zares Gregor Golobič je po srečanju s predsednikom vlade Borutom Pahorjem povedal, da je njegova odločitev dokončna. "Dokončnost moje odločitve je vezana na dan pred referendumom o pokojninski reformi," pravi. Kot je pojasnil po srečanju s premierom, bo sledil njegovi želji, da ga v prihodnjih tednih pred referendumom ne obremenjuje z iskanjem novega ministra. Pomembno pa je, tako Golobič, da sta se s predsednikom vlade sporazumela o dokončnosti njegovega odhoda po tem obdobju.

Tri ministrice Zares bodo do referenduma normalno opravljale svoje delo, s premierom pa danes o njih nista posebej govorila. Po Golobičevih besedah se "pridružujejo želji, da njihova dejanja ne vplivajo škodljivo na to, kar se bo dogajalo v času referendumske kampanje. Same bodo delovale v tem smislu in potem, ko bo to zaključeno, tudi potegnile svoje konsekvence."

Kumer: SD se do 5. junija umika iz diskusije Temeljna odgovornost politikov v maju bo predstavitev pozitivnih in negativnih posledic pokojninske reforme, zato se SD do 5. junija umika iz "diskusije o prihodnjem političnem zemljevidu Slovenije", je na srečanju z novinarji povedal vodja poslanske skupine SD Dušan Kumer. Meni, da bi predčasne volitve lahko bile jeseni.

Kresalova: LDS ne bo sodelovala v licitacijah o usodi vlade in ministrov Predsednica LDS Katarina Kresal zadnje odločitve njenega ministrskega kolega in prvaka stranke Zares Gregorja Golobiča, da z odstopom počaka do zaključka referendumske kampanje, ne želi komentirati. Poudarila je, da je njeno osebno mnenje in mnenje celotne stranke, da se je potrebno do 5. junija povsem posvetiti pokojninski reformi in pojasnjevanju, zakaj je potrebna in koristna ter kaj dobrega prinaša za celotno družbo - tako za tiste, ki so že upokojeni, kot za vse mlade generacije, ki prihajajo za nami.

"Zato ne želimo in tudi ne bomo sodelovali v raznih licitacijah o tem, kakšna naj bo usoda te vlade ali posameznih ministrov. Vsa ta aktivnost samo ustvarja zmedo in usmerja pozorno proč od pravega problema, to pa je, kaj je dobro za to državo in to je pokojninska reforma," je izpostavila Kresalova in dodala, da bo celotna aktivnost LDS v tem mesecu šla v prepričevanje ljudi, naj sprejmejo pokojninsko reformo.

"Noben politični scenarij, ki se ponuja vsak dan znova, ni realen" Vse ostale aktivnosti po njenem mnenju ne bodo v prvem planu tudi zato, ker "noben politični scenarij, ki se ponuja vsak dan znova, ni realen in ga ni moč izpeljati v tem enem mesecu". Tako Kresalova ne želi komentirati zadnje poteze ministra Golobiča in se tudi v prihodnje ne namerava "vmešavati v te razprave o vsakodnevnih predlogih, kaj bo kdo naredil in kako bi kdo kaj spremenil".

Ne spreglejte