SiolNET. Novice Slovenija
1,43

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Goljufivi dijaki naj bi maturirali s pomočjo umetne inteligence

1,43

termometer

matura | Fotografija je simbolična. | Foto: STA
Fotografija je simbolična. Foto: STA

Več nemških dijakov v Hamburgu naj bi letos goljufalo na maturitetnem izpitu, saj so si pri odgovorih na vprašanja pomagali z umetno inteligenco.

Kljub prepovedi je morda uspelo več nemškim dijakom v Hamburgu na maturitetni izpit pretihotapiti mobilne telefone, poroča severnonemška javna radiotelevizija NDR. Zagotovo si je s pomočjo aplikacije ChatGPT na svojem pametnem telefonu pomagal vsaj eden od dijakov, saj so ga zasačili pri goljufiji.

Goljufivega dijaka je odkril učitelj, ki je tudi zasegel telefon, na katerem je bila odprta aplikacija ChatGPT. Dijak je nato vstal s stola in zapustil učilnico.

Kot so za omenjeno televizijo potrdile šolske oblasti, obstaja še več drugih sumljivih primerov, saj so učitelji pri popravljanju izpitov opazili netipične formulacije. Šole so nato uporabile programsko opremo za preverjanje odgovorov, ki je nakazala, da so bila nenavadna besedila morda ustvarjena s pomočjo umetne inteligence.

Po mnenju šolske pravne službe pa poskusov goljufije ni mogoče z gotovostjo dokazati. Koliko študentov je goljufalo na izpitih, še ni jasno. Primeri domnevnih goljufij naj ne bi bili sistematično raziskani.

AiDoge_1_1200x800 Digisvet Uporabili smo ChatGPT za napoved 5 obetavnih kriptovalut Umetna inteligenca Digisvet Znanstveniki: Ustavite eksperimente, preden bo prepozno Fortrade Posel danes ChatGPT vpliva na ceno delnic Microsofta! Od začetka leta so te narasle več kot 10 odstotkov! Bard Novice Google predstavil nov program umetne inteligence
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin