SiolNET. Novice Slovenija
1,71

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Generalni direktor RTV Slovenija za šefinjo televizije predlaga Katjo Šeruga

1,71

termometer

Katja Šeruga
Šeruga je novinarsko pot začela med študijem s pisanjem za časopis Večer, kmalu je začela sodelovati še s TV Slovenija kot honorarna sodelavka. Leta 2002 se je zaposlila na Večeru, leta 2005 pa odšla na TV Slovenija. Foto: STA

Generalni direktor RTV Slovenija Igor Kadunc je programskemu svetu RTV Slovenija podal predlog za soglasje k imenovanju zdajšnje svetovalke direktorja časopisa Večer Katje Šeruga za direktorico TV Slovenija, poročata Dnevnik in Multimedijski center RTVS. Slednji tudi poroča, da bo programski svet o soglasju odločal na redni seji 24. septembra.

Na razpis za direktorja TV Slovenija, ki je bil objavljen 22. junija, iztekel pa se je 23. julija, so se prijavili štirje kandidati. Poleg Šerugove so prijavo podali še voditeljica Miša Molk, odgovorni urednik televizijskega programa v mariborskem regionalnem RTV-centru Zoran Medved in režiser s Koroškega Uroš Zavodnik.

emmyji Trendi Na emmyjih prvič slavila serija s spletne televizije

Direktorja televizije ali v. d. direktorja imenuje generalni direktor po pridobitvi predhodnega soglasja programskega sveta. Za soglasje je potrebna absolutna večina v 29-članskem svetu, torej najmanj 15 glasov podpore.

Hisense Posel danes Kitajska multinacionalka v Velenju načrtuje gradnjo tovarne televizorjev

Šeruga je novinarsko pot začela med študijem s pisanjem za časopis Večer, kmalu je začela sodelovati še s TV Slovenija kot honorarna sodelavka. Leta 2002 se je zaposlila na Večeru, leta 2005 pa odšla na TV Slovenija. Čez dve leti je začela delati na POP TV, leta 2012 pa se je vrnila na Večer kot odgovorna urednica.

bar Žiga in Lara Planet TV Ljubezenski prepir Barovih golobčkov: Kaj naju čaka, ko prideva ven? #video

Dnevnik je sicer danes tudi poročal, da je nadzorni svet RTV Slovenija Kadunca prijavil komisiji za preprečevanje korupcije zaradi suma morebitnega nasprotja interesov, v katerega naj bi Kadunc zašel, ko se je vmešal v enega od razpisov RTV Slovenija.

Poskušal naj bi namreč vplivati na filmski razpis v korist podjetja Arsmedia, ki snema filmske uspešnice, kot sta Šanghaj in Petelinji zajtrk.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 6
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin