SiolNET. Novice Slovenija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Gašpar Mišič odstopil s funkcije državnega sekretarja

3

termometer

 | Foto:
Gašpar Gašpar Mišič je potrdil, da je odstopil s funkcije državnega sekretarja v kabinetu premierke Alenke Bratušek, ostaja pa kandidat za predsednika uprave Luke Koper.

V torek se je namreč odločil, da bo premierki ponudil odstop zaradi pritiskov, ki naj bi jih na njo izvajali zlasti koalicijski partnerji.

Gašpar Mišič je po sestanku s premierko ponovil, da odstopa zato, ker želi ustaviti pritiske nanjo. Poudaril je, da v njegovem primeru ne gre za politično kadrovanje in da ni prosil za podporo ne Bratuškove ne kogar koli drugega, zato se tudi predsednica vlade do njegove kandidature ne bo opredeljevala.

Po besedah Mišiča je na Luko prisesanih kar nekaj posameznikov O svojih navedbah glede pritiskov stranke SD na premierko je Gašpar Mišič povedal, da je s svojo kandidaturo "zmotil skrbno načrtovano politiko kadrovanja". Po njegovih besedah je na Luko prisesanih kar nekaj posameznikov, ki jih je zmotila ta kandidatura. Na vprašanje, kdo so ti posamezniki, je Mišič odgovoril, da bo v primeru imenovanja za predsednika uprave njihova imena tudi javno objavil.

O navedbah, da je SD blizu drug kandidat Bojan Brank, pa je Gašpar Mišič po sestanku še dejal, da "ptički čivkajo, kdo je s kom povezan in tudi novinarji znate prisluhniti glasu ptic". Ob tem je jasno zatrdil, da je njegov namen priti v Luko Koper. Če bo sam vodil Luko, se, zatrjuje, ne bo ne kradlo in ne plenilo, saj je Luka preveč pomembna za razvoj mesta in države, je ponovil Mišič in dodal, da "ne bo dovolil, da se denarni tok odliva tako kot do sedaj".

Še vsaj do ponedeljka ne bo jasno ali bo imenovan na čelo Luke Prepričan je, da Luka Koper potrebuje človeka, ki bo znal povezovati lokalne interese, interese Luke in države. Njen razvoj namreč pomeni napredek regije in države. Ob tem je dodal, da se čuti dovolj sposobnega za vodenje Luke in ima za to tudi kar nekaj izkušenj.

Še vsaj do ponedeljka sicer ne bo jasno, ali bo Gašper Mišič izbran za predsednika uprave Luke. Če se bodo nadzorniki Luke Koper odločili, da Gašpar Mišič ni primeren za predsednika uprave, pa bo ta svojo pot "z veseljem nadaljeval kot poslanec in še naprej delal v korist družbe in države", je napovedal v torek. Gašpar Mišič je bil sicer kot poslanec v DZ izvoljen na listi največje parlamentarne stranke PS, ko ga je vlada imenovala za državnega sekretarja v kabinetu Bratuškove, pa ga je v poslanskih klopeh nadomestila Mirjam Bon Klanjšček.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin