Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 1. 2012,
10.45

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 30. 1. 2012, 10.45

8 let, 3 mesece

FOTO: Tradicionalni dan planinskih delavnic na Osnovni šoli Ljubečna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Mladi planinci Osnovne šole Ljubečna so znova preživeli dan v planinskem duhu, na tradicionalnem srečanju vseh planinskih skupin, ki delujejo na šoli.

Planinski krožek z večletno tradicijo, za katerega je vsako leto več zanimanja, sestavljajo starejša, mlajša in najmlajša skupina. Vanje se vključujejo osnovnošolci, ki želijo spoznavati planinstvo kot način preživljanja prostega časa, med šolskim letom pa si z udeležbo na planinskih izletih nabirajo gorniške izkušnje, osvajajo planinsko znanje in naše bližnje ali nekoliko bolj oddaljene vrhove.

V uvodnem delu sobotnega planinskega srečanja so udeleženci, mladi planinci, lahko v sliki in besedi podoživeli dogajanje na poletnih planinskih taborih.

Najprej je treba dobro poznati planinsko opremo V nadaljevanju so planinci osnovnošolci, tudi člani Mladinskega odseka Planinskega društva Celje Matica, skupaj s planinskimi vodniki spoznavali planinsko opremo in njeno uporabo ter primerno prehrano, ki jo dajo pred planinskim izletom v nahrbtnik. Seveda so bili deležni tudi prave planinske malice. Pod budnim očesom strokovnjakov športnega plezanja so se preizkusili v plezanju po umetni steni; izbirali so lahko tudi med drugimi športnimi dejavnostmi, namiznim tenisom, badmintonom in hokejem. Zanimivo je bilo spoznavanje koristnih in uporabnih internetnih planinskih strani. Veliko smeha in veselja so prinesle planinske družabne igre.

Znanja iz orientacije in prve pomoči Planinci so imeli možnost izdelave najuporabnejših planinskih vozlov, ob čemer so se neizmerno zabavali. Spoznavanje in obnavljanje znanja iz orientacije jim bo v pomoč pri naslednjih planinskih podvigih, ravno tako na novo pridobljeno znanje iz prve pomoči, poznavanje splošnih pravilih ukrepanja ob nesrečah ter ne nazadnje zavarovanih gorskih rastlinah, ki jih puščamo zanamcem. Tradicionalnega dneva planinskih delavnic se je udeležilo več kot sedemdeset mladih planincev. Vsi udeleženci so z navdušenjem za konec pozdravili vse zveste spremljevalce, mentorje, planinske vodnike in zunanje strokovnjake, ki so bdeli nad prijetnim planinskim druženjem.

Ne spreglejte