SiolNET. Novice Slovenija
3,14

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Fajonova tudi po anketi Nove24TV prehitela Šarca

3,14

termometer

Tanja Fajon Marjan Šarec
SD pod vodstvom Tanje Fajon je tudi v javnomnenjski anketi Nove24TV prehitela LMŠ pod vodstvom Marjana Šarca. Daleč pred obema opozicijskima strankama sicer ostaja največja vladna stranka SDS. Foto: STA

Če bi bile volitve v državni zbor to nedeljo, bi na njih zmagala SDS, ki bi jo volilo 21,3 odstotka vprašanih, je pokazala javnomnenjska anketa, ki jo je za Novo24TV opravila agencija Parsifal. 11,1 odstotka vprašanih bi volilo SD, 10,1 odstotka pa LMŠ. Če upoštevamo samo opredeljene volivce, bi za SDS glasovalo 32,7 odstotka, za SD 17 odstotkov, za LMŠ pa 15,4 odstotka vprašanih.

Glede na javnomnenjsko anketo Nove24TV bi Levico na četrtem mestu volilo 5,9 odstotka, DeSUS 4,7 odstotka, NSi pa 4,2 odstotka vprašanih. SAB bi volilo 2,4 odstotka vprašanih, SNS dva odstotka, Pirate 1,6 odstotka, SLS en odstotek, SMC pol odstotka, Dobro državo pa 0,4 odstotka anketiranih. 18,5 odstotka vprašanih ne ve, katero stranko bi volili, 9,5 odstotka jih sploh ne bi šlo na volitve, 6,1 odstotka anketiranih pa ne bi volilo nobene stranke.

 
Podrobnejše gibanje podpore opredeljenih anketirancev lahko vidite v zgornjem grafu.

Če upoštevamo samo opredeljene volivce, bi SDS na prvem mestu volilo 32,7 odstotka vprašanih, SD na drugem mestu 17 odstotkov, LMŠ na tretjem mestu pa 15,4 odstotka vprašanih. Levico bi volilo devet odstotkov, DeSUS 7,2 odstotka, NSi 6,5 odstotka, SAB 3,7 odstotka, SNS tri odstotke, Pirate 2,5 odstotka, SLS 1,5 odstotka, SMC 0,8 odstotka, Dobro državo pa 0,6 odstotka volivcev. Parsifal je telefonsko anketo za Novo24TV na vzorcu 730 anketirancev opravil med 2. in 4. novembrom.

Marjan Šarec in Tanja Fajon Novice Mediana: Tanja Fajon prehitela Marjana Šarca

Fajonova že drugič prehitela Šarca

Gre že za drugo zaporedno javnomnenjsko anketo, ko je SD pod vodstvom predsednice Tanje Fajon prehitela največjo opozicijsko stranko LMŠ pod vodstvom Marjana Šarca. Javnomnenjska anketa, ki jo je konec oktobra za POP TV izvedla Mediana, je pokazala, da SD med opredeljenimi volivci uživa 16,9-odstotno, LMŠ pa 13,7-odstotno podporo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin