SiolNET. Novice Slovenija
4,85

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Erjavec priznal: Še vedno nimamo dovolj glasov za izglasovanje nezaupnice

4,85

termometer

Karl Erjavec se je svojim poslancem opravičil
Natančno koliko glasov KUL še manjka za izglasovanje nezaupnice aktualni vladi, Karl Erjavec ni razkril. Foto: STA

"Da bi lahko bila KUL uspešna, potrebujemo še nekaj glasov in podpore. Prepričan sem, da to podporo lahko pridobimo, ko bo pridobljena, pa bomo tudi vložili konstruktivno nezaupnico," je po današnjem sestanku s pobudniki Koalicije ustavnega loka (KUL) povedal predsednik DeSUS Karl Erjavec, poroča Večer.

Karl Erjavec Novice Erjavec: Vložitev nezaupnice načrtujemo do konca leta, s podpisi nam dobro kaže

"Res je, da sem napovedal, da bi to lahko storili že do konca tega leta, vendar glede na to, da ne gre za avanturo, ampak želimo, da se oblikuje vlada, ki bo spoštovala javna načela, svobodo medijev in zopet povrnila Slovenijo tja, kamor sodi, ko govorimo o mednarodnem položaju, smo se v KUL odločili, da povabimo predstavnike SMC na pogovore o tem, kako vidijo prihodnost Slovenije," je še povedal Erjavec. 

Peter Jančič Siol Plus Funkcionar Fife Vesel pomaga rušiti vlado

Koliko glasov jim še manjka, ostaja skrivnost.

Natančno koliko glasov KUL še manjka, ni razkril. "Nekaj glasov še manjka, ampak če bo odločitev v SMC takšna, da bodo prispevali k normalizaciji Slovenije, potem se ne bojim za te glasove," je poudaril. 

Erjavec je ob tem še izrazil prepričanje, da bodo štirje poslanci DeSUS sledili sklepom organov stranke, medtem ko bo poslanec Robert Polnar, ki ni več član stranke, ravnal po svoji vesti.

Kdo menite, da je najprimernejši za vodenje vlade?

 • Janez Janša. 7112 glasov
  38,59%
 • Marjan Šarec. 103 glasov
  0,56%
 • Tanja Fajon. 111 glasov
  0,60%
 • Luka Mesec. 65 glasov
  0,35%
 • Zdravko Počivalšek. 93 glasov
  0,50%
 • Matej Tonin. 124 glasov
  0,67%
 • Karl Erjavec. 49 glasov
  0,27%
 • Alenka Bratušek. 107 glasov
  0,58%
 • Zmago Jelinčič. 76 glasov
  0,41%
 • Aleksander Čeferin. 10558 glasov
  57,29%
 • Jože. P. Damijan. 30 glasov
  0,16%
Oddanih 18428 glasov

Zorčič: Preden bi se odločali za pogovore, pričakujemo povezovanje predvsem LMŠ, DeSUS in SAB

Preden se bi se v SMC odločili, da bi se odzvali vabilu KUL in možnega kandidata za mandatarja Karla Erjavca na pogovore, pričakujejo pogovore in začetek povezovanja zlasti med LMŠ, DeSUS in SAB. Le tako bodo pokazale, da so zmožne preseči nesoglasja in "narcisizem majhnih razlik", zaradi katerih je propadla prejšnja vlada, meni Igor Zorčič (SMC). In le tako bodo odpravljeni tehtni pomisleki, da utegne KUL razpasti iz enakih razlogov kot prejšnja vlada, je za STA ocenil podpredsednik SMC Zorčič.

V SMC po njegovih besedah pričakujejo, da se bo še pred njihovim odločanjem za morebitne pogovore s KUL začel proces povezovanja in združevanja med opozicijskimi strankami, zlasti LMŠ, DeSUS in SAB.

Zorčič je še spomnil, da je SMC še pred izstopom DeSUS iz koalicije Janeza Janše dala iniciativo znotraj-koalicijskega povezovanja z DeSUS. S tem se je DeSUS sprva strinjala, "a je te pogovore nato prekinila, odšla iz koalicije, danes pa je očitno njena prioriteta mandatarstvo", ugotavlja Zorčič.

Izvršni odbor SAB podprl Erjavca

Izvršni odbor SAB je na današnji seji sprejel sklep, da "soglaša s predlogom stranke DeSUS in podpira Karla Erjavca za mandatarja ob vložitvi konstruktivne nezaupnice", so sporočili iz stranke. Erjavec ima tako zdaj že zagotovljeno podporo SAB in LMŠ, v torek bo o tem odločalo predsedstvo SD. (STA)

Igor Zorčič Novice Po Zorčičevi oceni DZ o nezaupnici letos ne bo odločal

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 47
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin