Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
30. 10. 2018,
15.46

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

slovesnost minister

Torek, 30. 10. 2018, 15.46

5 let, 5 mesecev

Erjavec, Poklukar in Klampferjeva na Žalah, Židan pa v Mariboru položili vence

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
polaganje vencev 2018 | Foto STA

Foto: STA

Minister za obrambo Karl Erjavec, minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar in ministrica za delo Ksenija Klampfer so danes na ljubljanskih Žalah položili vence pri kostnici žrtvam 1. svetovne vojne, pri spomeniku padlim v NOB, pri spomeniku padlim v vojni za Slovenijo in pri spomeniku talcem v Gramozni jami.

Vodstva ministrstva za notranje zadeve, policije in Združenja Sever so se še prej v Tacnu poklonila umrlim policistom.

Odpor Slovenk in Slovencev je presenetil vse, ne le jugoslovanskih generalov, ampak ves svet, je na komemorativni slovesnosti pri pomniku padlim v vojni za Slovenijo leta 1991 dejal minister Poklukar.

Angela Merkel
Novice Merklova se leta 2021 poslavlja od kanclerskega položaja

Svetovni mediji so po njegovih besedah poročali o uporu slovenskega naroda, gorečih tankih in oklepnikih, žal tudi o žrtvah med policisti, teritorialci in civilisti. "Šele takrat je svet dojel, da je v Sloveniji vojna," so na ministrstvu za notranje zadeve povzeli Poklukarjeve besede.

polaganje vencev 2018 | Foto: STA , Foto: STA ,

To po njegovih besedah "ni bil manjši spopad ali operetna vojna, kot še danes želijo prikazati nekateri". Bila je prava vojna za komaj nastalo državo, je poudaril.

Vodstva ministrstva za notranje zadeve, policije in Združenja Sever so še pred tem položila cvetje k spomenikoma v Parku spomina v Tacnu v Ljubljani, ki je posvečen policistom, padlim v vojni za Slovenijo 1991, in policistom, ki so umrli pri opravljanju policijskih nalog od julija 1991.

Predstavniki ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Dragica Bac, Andreja Barle Lakota in Daria Hostnik so dopoldne položili venec pri grobnici narodnih herojev v Ljubljani.

Tržič
Novice V zadnjem trenutku so stopili ven, nato je hišo odnesla voda #video #foto

polaganje vencev 2018 maribor | Foto: STA , Foto: STA ,

Židan položil venec pri spomeniku talcem v Mariboru

Predsednik DZ Dejan Židan je danes v okviru slovesnosti pred dnevom spomina na mrtve položil venec pri spomeniku talcem v Mariboru. "Danes stojimo tu, pri grobnici, ki izpričuje zvestobo, odgovornost in ljubezen do domovine," je v govoru dejal Židan.

Druga svetovna vojna je po besedah predsednika DZ predstavljala hudo preizkušnjo za okupirani in razkosani slovenski narod. "Vendar pa smo tudi iz te, kot že iz številnih preizkušenj v preteklosti, izšli močnejši in zagotovo samozavestnejši," je v svojem govoru dejal Židan.

Spomin na posameznike, ki so bili pripravljeni za silno željo po preživetju, svobodi in neodvisnosti plačati z lastnim življenjem, naj bo večni opomin, da svoboda in mir nista samoumevna, je opozoril predsednik DZ.

"Padli ste z vero v naš rod, naj ne zamre naš spomin na vas. Ostajamo vaši večni dolžniki," se je padlim na koncu zahvalil Židan.

Jamie Oliver
Trendi Jamie Oliver: Nimam več denarja
Ne spreglejte