SiolNET. Novice Slovenija
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Episcenter: Med strankami vodi SDS, med politiki Borut Pahor

1

termometer

Po rezultatih Episcentrove ankete vlado Alenke Bratušek podpira 49 odstotkov vprašanih, prav tako 49 odstotkov je ne podpira, dva odstotka anketirancev pa sta neodločena.

Med strankami vodi SDS, ki bi jo glede na anketo volilo 23,4 odstotka vprašanih. Sledijo ji SD s 23,3-odstotno podporo, PS z 10,3 odstotka, NSi s 6,2 odstotka, SLS s 6,1 odstotka glasov, DeSUS s 4,4-odstotno podporo in DL s 3,1 odstotka podpore sodelujočih v anketi.

Kar zadeva vodilne tri stranke, SDS podpora raste že tretji mesec zapored, SD je podpora po upadu v maju znova zrasla, podpora PS pa je že tretji mesec zapored upadla.

Pahor in Bratuškova v vrhu na indeksu položaja politikov Med anketiranci jih sicer 49,8 odstotka zanesljivo ne bi volilo SDS, 36,6 odstotka jih zagotovo ne bi glasovalo za PS, 21,8 odstotka jih ne bi podprlo SD, 21 odstotkov NSi, 14,8 odstotkov DL, 12,7 odstotka DeSUS in 7,7 odstotka SLS.

Na indeksu položaja politikov, ki je izračunan na osnovi poznanosti, ocene dela politikov in števila anketirancev, ki so politika ocenili najvišje med vsemi, vodi Borut Pahor, sledijo mu Alenka Bratušek, Dejan Židan, Janez Janša, Gregor Virant, Karl Erjavec in Ljudmila Novak.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin