SiolNET. Novice Slovenija
0,43

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Državni zbor soglašal z imenovanjem Sušlja za generalnega direktorja ZZZS

0,43

termometer

 | Foto: STA
Foto: STA

Državni zbor je danes dal soglasje k imenovanju Marjana Sušlja za generalnega direktorja Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS). Da Sušlja potrdijo za prvega moža ZZZS, je soglašajo 54 poslank in poslancev, deset pa jih je bilo proti. Mandatno-volilna komisija DZ je Sušlju sicer odrekla podporo.

Sušlja, ki zdaj direktorsko funkcijo opravlja kot vršilec dolžnosti, je za generalnega direktorja sredi decembra imenovala skupščina zavoda. Vendar pa ima zadnjo besedo pri izbiri novega generalnega direktorja DZ, ki mora k imenovanju podati soglasje.

V SMC in SDS enotni, da je Sušljev program neustrezen

Današnje glasovanje je sicer presenečenje, saj je podporo Sušlju odrekla parlamentarna mandatno-volilna komisija. Na komisiji mu je podporo izrazil le Matjaž Nemec (SD), medtem ko so si bili v vladni SMC in opozicijski SDS enotni, da je njegov program isti kot pri prejšnjem kandidatu Samu Fakinu in zato neustrezen.

Kar dvakrat namreč poslanci niso dali soglasja k imenovanju Sama Fakina za še en mandat na čelu zavoda. Fakin je zato sredi julija lani napovedal svoj odhod z zavoda. Sredi septembra lani ga je kot vršilec dolžnosti generalnega direktorja nasledil Sušelj, pred tem direktor ljubljanske območne enote zavoda.

Odločitev parlamentarne komisije je Sušlja presenetila, toliko bolj zaradi dobrega sodelovanja med ekipama ZZZS in ministrstva za zdravje. Mnenje o dobrem medsebojnem sodelovanju po njegovih besedah deli tudi ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc.

Sušelj: Takega izida v DZ se nisem nadejal

Sušelj  je dejal, da se izziva zelo veseli. A podpore DZ se, potem ko mu jo je mandatno-volilna komisija odrekla, ni nadejal, je priznal. "Vesel sem, da so tudi poslanci prepoznali moje kompetence, izkušnje in ustrezen program dela," je dodal.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin