Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
5. 3. 2012,
10.18

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

družinski zakonik

Ponedeljek, 5. 3. 2012, 10.18

7 let, 12 mesecev

Družinski zakonik ima več podpornikov kot nasprotnikov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Družinski zakonik ima več podpornikov kot zagovornikov. Delež tistih, ki ga bodo na referendumu podprli, je 35,9-odstoten, proti pa bo 26,3 odstotka vprašanih v anketi.

Neopredeljenih glede družinskega zakonika je 20,9 odstotka sodelujočih, referenduma pa se ne bo udeležilo 16,9 odstotka vprašanih, še kaže anketa Dela. Odločilna utegne biti tista petina, ki je neopredeljena.

Skoraj 40 odstotkov vprašanih vsebine zakonika ne pozna Na vprašanje, ali poznajo vsebino zakonika, je pritrdilno odgovorilo 60 odstotkov vprašanih. Da njegove vsebine ne poznajo, pa je odgovorilo 38,7 odstotka sodelujočih v anketi.

Večina meni, da socialnim partnerjem ne bo uspelo skleniti socialnega sporazuma Glede socialnega sporazuma med vlado, sindikati in delodajalci, ki naj bi ga sklenili do sredine letošnjega leta, 52,7 odstotka vprašanih v anketi meni, da jim to ne bo uspelo. Delež tistih, ki menijo, da jim bo to uspelo, pa je 40,2-odstoten.

"Z Jankovićevim odhodom opozicija ne bo oslabljena" Na vprašanje, ali bo največja opozicijska stranka Pozitivna Slovenija oslabljena, ker se prvak stranke podaja na županske volitve, je večina anketiranih, 62,2 odstotka, odgovorila z ne. Delež tistih, ki menijo, da bo z odhodom Zorana Jankovića opozicija oslabljena, pa je 28-odstoten.

Rezultati ankete tudi kažejo, da se je javnost sprijaznila s tem, da največja koalicijska stranka SDS vodi ministrstvo za notranje zadeve, v katerega spadata tako policija kot tudi tožilstvo. Na vprašanje, ali bi to bilo zanje sprejemljivo, je pritrdilno odgovorilo 68,8 odstotka vprašanih. Da to ni sprejemljivo, pa meni 24,4 odstotka vprašanih.

Telefonska raziskava je bila izvedena 29. februarja in 1. marca, v njej so sodelovali 504 anketiranci, anketo pa je izvedel Delo Stik.

Ne spreglejte