SiolNET. Novice Slovenija
0,34

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Doslej unovčenih za 40,2 milijona evrov turističnih bonov

0,34

termometer

Portorož |  | Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Turistične bone je do ponedeljka deloma ali v celoti izkoristilo 292.561 upravičencev, s tem pa se je v turistični sektor steklo 40,2 milijona evrov, so pojasnili na Finančni upravi RS (Furs). Skupaj je država sicer razdelila za 345 milijonov evrov turističnih bonov, ki jih je mogoče unovčiti od 19. junija do najpozneje 31. decembra, poroča STA.

Država je na podlagi tretjega svežnja protikoronskih ukrepov mladoletnim razdelila bone v vrednosti 50 evrov, odraslim pa v vrednosti 200 evrov. Unovčiti jih je mogoče za plačilo prenočitve oziroma prenočitve z zajtrkom v hotelih, počitniških domovih, kampih, na turističnih kmetijah in v podobnih nastanitvenih obratih za kratkotrajno bivanje, piše STA.

Bon je večina upravičencev (62,5 odstotka) doslej izkoristila v celoti pri enem ponudniku, mogoče pa jih je izkoristiti tudi v več delih.

S turističnimi boni želi vlada pomagati turističnemu sektorju, ki ga je močno prizadela pandemija bolezni covid-19. Gospodarski minister Zdravko Počivalšek, ki je z izvajanjem ukrepa zadovoljen, je prejšnji mesec napovedal, da bodo do konca poletja pripravili tudi načrt za dodatno spodbujanje gospodarstva.

Menil je, da bodo bone uporabili povsod po državi, tako da bo učinek ukrepa – poleg neposrednega priliva nastanitvenim obratom in posrednega učinka širše v panogi – tudi odkrivanje skritih kotičkov po državi, ob tem pa bi se lahko tudi v prihodnje delež domačih turistov v Sloveniji povečal, še navaja STA.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin