SiolNET. Novice Slovenija
0,86

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Dijakom in študentom bodo štipendije izplačali tudi 26. oktobra

0,86

termometer

denar
Ministrica za delo je za dodatni termin za izplačilo štipendij določila 26. oktober. Foto: STA

Ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Ksenija Klampfer je zaradi manjšega števila izplačanih štipendij v oktobru odredila dodatni termin za obdelavo in izplačilo državnih in Zoisovih štipendij, na katere bi morali vlagatelji sicer počakati do 9. novembra. Dodatno izplačilo bo 26. oktobra, so zapisali na ministrstvu.

1. oktobra se je vzpostavila nova organizacijska struktura centrov za socialno delo, zaradi česar zaposleni na centrih za socialno delo (CSD) v prvem tednu oktobra niso mogli dostopati do informacijskega sistema CSD. Za odločanje je bilo tako manj časa, zato pa tudi manj izplačanih štipendij kot v primerljivem obdobju lani.

CSD, pravice iz javnih sredstev Novice Reorganizacija CSD-jev: uslužbenci delajo tudi ob sobotah

Dodatni termin za izplačilo štipendij je 26. oktober

Ministrica za delo Ksenija Klampfer je zato odredila dodatni termin za izplačilo štipendij. V petek, 26. oktobra, bodo tako izplačane vse štipendije, o katerih bo Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije odločil do 22. oktobra do 12. ure.

Od zadnje obdelave za izplačilo štipendij v oktobru so že potrdili 6.857 odločb za dijake in 1.430 za študente, ki bodo 26. oktobra zagotovo prejeli izplačilo. Naslednje izplačilo po rednem terminskem načrtu bo 9. novembra. 10. oktobra je sicer štipendije že prejelo 16 tisoč dijakov, so še zapisali na ministrstvu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 11
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin