Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
9. 1. 2023,
17.05

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,54

44

Natisni članek

anketa delo Robert Golob Janez Janša Janez Janša

Ponedeljek, 9. 1. 2023, 17.05

1 leto, 3 mesece

Delo: Golob v novo leto z nižjo podporo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,54

44

Janez Jansa in Robert Golob | Med politiki je podpora najbolj upadla Robertu Golobu, najbolj pa je zrasla Janezu Janši. | Foto Ana Kovač

Med politiki je podpora najbolj upadla Robertu Golobu, najbolj pa je zrasla Janezu Janši.

Foto: Ana Kovač

Vladi Roberta Goloba in največji stranki Gibanje Svoboda so anketiranci januarja izkazali precej manjšo podporo kot decembra, poroča Delo. Na slabšo oceno verjetno vplivajo dejavniki, kot so ponižujoče čakanje v vrsti pred zdravstvenim domom za možnost vpisa k novemu družinskemu zdravniku, stiska, s katero se spopadajo pacienti in zdravniki, protest pomočnic vzgojiteljic zaradi mizernih plač, nezadovoljstvo sodnikov. Podpora je upadla tudi predsedniku vlade Robertu Golobu. 

Vlada Roberta Goloba se je v zadnji javnomnenjski raziskavi, ki jo je agencija Mediana od 3. do 5. januarja za Delo opravila med 715 prebivalci, uvrstila na tretje mesto in prejela slabšo oceno kot decembra. Stranki SDS Janeza Janše so volivci tokrat izkazali več podpore kot decembra, a ostaja na predzadnjem mestu.

Če bi bile parlamentarne volitve jutri, bi največ sodelujočih v januarski javnomnenjski raziskavi volilo Gibanje Svoboda, in sicer 29,1 odstotka, kar je za pet odstotnih točk manj kot ob prejšnjem merjenju, ko bi stranko Roberta Goloba volilo 34,1 odstotka vprašanih. Na drugem mestu ostaja SDS z 21,7 odstotka. Anketiranci so ji namenili tri odstotne točke več kot decembra. SD je znova pristala na tretjem mestu, ta je, tako kot Levica, nekoliko pridobila, medtem ko je NSi izgubila. 

Pozitivno in zelo pozitivno delo vlade ocenjuje 36 odstotkov anketirancev, medtem ko je decembra delo vlade kot pozitivno ocenilo 45 odstotkov anketirancev. Kot negativno ali zelo negativno je delo vlade januarja ocenilo 34 odstotkov anketiranih. 

Priljubljenost politikov: Golob navzdol, Janša navzgor 

Med politiki je podpora najbolj upadla Robertu Golobu, najbolj pa je zrasla Janezu Janši. Na vrhu lestvice je novoizvoljena predsednica Nataša Pirc Musar. Padec na lestvici priljubljenih politikov sta ta mesec doživela zdravstveni minister Danijel Bešič Loredan in predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič

 

Robert Golob
Novice Je Robert Golob v težavah?
Milan Brglez, Nataša Pirc Musar, Anže Logar
Novice Logarju podpora še raste, v drugi krog morda tudi Brglez #video
Robert Golob, Anže Logar, Janez Janša
Novice Mediana: ob uspehu Logarja SDS in GS navzdol
Koalicija
Novice Gibanju Svoboda rekordna podpora, prav tako Golobovi vladi
Ne spreglejte