Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 8. 2011,
7.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

LPP Ljubljana prevoz

Ponedeljek, 29. 8. 2011, 7.24

8 let

Danes začetek novih linij LPP do Grosupljega in Iga

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ljubljanski potniški promet (LPP) podaljšuje avtobusni progi 3 in 19, ki bosta po novem vozili do Grosupljega in do Iga.

Z novima linijama želijo zmanjšati dnevne migracije z osebnimi vozili v Ljubljano, potnikom pa bo tako omogočen cenejši javni prevoz kot doslej.

Cenejše avtobusne vozovnice Nova linija LPP 3G bo vozila od Bavarskega dvora mimo Železne ceste in Bežigrada, nato pa čez središče Ljubljane mimo Škofljice v Grosuplje in vse do naselja Brinje. Avtobusi, ki bodo v eno smer vozili okoli 45 minut, bodo Grosuplje z Ljubljano ob delavnikih povezovali med 4.30 in 23.40 uro, ob sobotah, nedeljah in praznikih pa od 5. ure naprej.

Pri novi progi gre za integracijo mestnega in primestnega prometa, za kar bodo potniki lahko uporabljali eno vozovnico. Imetniki terminskih Urban bodo po novem za šolsko mesečno vozovnico odšteli 51 evrov (prej 89), za splošno pa 60 evrov (prej 97,20). Uporabljali jo bodo lahko na vseh linijah mestnega prometa.

Potniki brez terminskih kartic bodo do Škofljice potovali z vrednostno Urbano, potovanje od Škofljice do Grosupljega pa bodo zaenkrat plačevali z gotovino po nespremenjenih cenah. Plačevanje z vrednostno Urbano bo mogoče z uvedbo conskega sistema do konca leta, pojasnjujejo na LPP.

Na novi liniji 19I, ki bo iz Tomačevega po novem vozila tudi do Iga, pa bodo potniki lahko potovali po cenah mestnega prometa. Splošna mesečna vozovnica na tej relaciji je do zdaj znašala 82,80 evra (po novem bo 34), šolska pa 72,45 evra (po novem bo 17). Mesečna vozovnica bo veljala tudi za prevoz v kraje v okolici Iga.

Za enosmerno vozovnico med Ljubljano in Igom so potniki doslej odšteli 2,30 evra, od danes naprej pa jih bo vožnja stala 0,80 evra. Za potovanje v okoliške kraje bodo potniki brez terminske Urbane do nadgradnje sistema potovali z gotovinskim plačilom po nespremenjenih cenah.

Linija 19I bo obratovala vse dni v letu, ob delavnikih bodo avtobusi vozili v 30- do 45-minutnih intervalih med 5.00 in 22.26 uro, ob sobotah in nedeljah pa med 5.45 in 21.57 uro.

Ne spreglejte