Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
25. 9. 2019,
10.48

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,92

18

Natisni članek

Adria Airways

Sreda, 25. 9. 2019, 10.48

4 leta, 7 mesecev

Čustven zapis Adrijinega pilota: Vedeli smo, da bo to naš zadnji polet

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,92

18

Adria Airways letališče | Foto STA

Foto: STA

Na prizemljitev Adrijinih letal in finančne težave podjetja se je odzval pilot slovenskega letalskega prevoznika, ki je v čustvenem zapisu na družbenih omrežjih Twitter in Instagram zapisal, da skorajšnji propad Adrie ni nikakršno presenečenje in da gre za pričakovan razplet dogodkov. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

▪️ADRIA AIRWAYS▪️ ✈ As I step out of the cockpit, I look back and take a last glance at it. Here is where it all started, this airline gave me my first chance, my first job as an airline pilot. I learned how to fly a masterpiece of an aircraft. We knew this could end like this. It was not a surprise. We knew this could be our last flight. As we start our descent, the sun rises over the Balkan skies, calm as ever. We can’t talk to each other, gutted. “Gear down”, we feel this could be our last landing in Ljubljana. “Adria 727, Cleared to land runway 30, wind calm” 50,40,30-Thrust idle-20,10-Flare... And we kiss the runway for the last time A smooth approach and landing puts an end to it. As always, we bring our passengers home, safely. But this time it feels different...

A post shared by Edgarflyer (@edgarflyer_) on

Edgar Domenech, čigar uporabniško ime na Twitterju in Instagramu je Edgarflyer, je pilot Adrie Airways. Kot gre razbrati iz njegovih zapisov, je bil slovenski letalski prevoznik njegov prvi delodajalec.

Adria Airways letališče
Novice Bodo turisti v Slovenijo prihajali prek Zagreba in Trsta? #video

Adria ga je naučila mojstrskega letenja

Čeprav je svoja profila na družbenih omrežjih uporabljal predvsem za opisovanje izkušenj, ki jih je pridobil kot pilot, je zdaj v čustvenih objavah opisal stisko ob zadnjem letu z Adrio Airways. 

Adria Airways | Foto: STA , Foto: STA , "Ko stopam iz pilotske kabine, se ozrem nazaj in namenim še zadnji pogled. Tukaj se je vse začelo. Ta letalska družba mi je dala prvo priložnost v službi letalskega pilota," je začel svoj zapis. 

"Ko se začnemo (z letalom) spuščati, se sonce dviga nad balkanskim nebom, mirnim kot kdajkoli prej," še zapiše in doda, da se kabinsko osebje med seboj zaradi strtosti ne more niti pogovarjati. "To bi bil lahko naš zadnji postanek v Ljubljani," pripoveduje.

"Še zadnjič poljubimo letalsko stezo. Z gladkim pristopom in pristankom se srečno konča zadnji polet. Kot vedno, smo potnike tudi zdaj varno pripeljali domov. A tokrat se počutimo nekoliko drugače," je tako opisal poslednji pristanek. 

Tako pod objavo na Instagramu kot tudi Twitterju se je odzvalo večje število uporabnikov, ki so mu izrekli podporo in zaželeli srečo pri naslednjem delodajalcu. "Veliko si se naučil pri dobrem letalskem prevozniku. Večkrat sem letel z Adrio in vedno sem bil zadovoljen," je na Twitterju zapisal eden izmed njih. 

Planet ob 18.00. Planet. Pasica. | Foto:
Adria Airways
Novice Prizemljitev letal Adrie Airways odmeva na tujem #video

"... lahko jo teptajo, ji kljuvajo oči, lomijo kosti ..."

Domenech je našo prošnjo za komentar zavrnil. Dejal nam je, da so komunikacijo z mediji prevzeli sodelavci.

Kot smo pisali v članku Adria ostala brez še enega letala. Zaposleni: Zelo težko nam je., so se ti - skupno jih je 558 - na dogajanje v preteklih dneh odzvali z naslednjim sporočilom:

Adria Airways | Foto: Klemen Korenjak Foto: Klemen Korenjak "Delovati v trenutni situaciji in javnosti, za katero se zdi, da komaj čaka, da del nas umre, je težko. Znašli smo se sredi bitke, v katero nismo šli sami. Hvaležni smo, da nas v teh časih bodrijo mnoge, premnoge besede sodelavcev, družin, prijateljev, partnerjev, konkurentov, doma in iz tujine. Zato tudi v teh najtežjih časih še vedno s ponosom oblečemo uniformo, nadenemo krilca, vstopimo na letala in v pisarne in po najboljših močeh opravimo svoje delo," so zapisali v odprtem pismu.

"Adrio Airways lahko teptajo, ji kljuvajo oči, lomijo kosti, mečejo sol na rane. Pod vsemi ranami, podplutbami in zlomi smo tu še vedno mi, vsaka njena celica, žila, tkivo, organ. Ter ne eno, ampak 558 src. In srce, ki bije, ni nikoli zares mrtvo. Naše sporočilo je le eno: Želimo leteti še naprej," so še dodali. 

Adria Airways letališče
Novice Jezni turisti na Brniku ne vedo, kako bodo prišli domov #video
Adria Airways letališče
Novice Adria bi lahko ostala brez tretjine flote, zaradi nje odpoveduje tudi Austrian Airlines #video
Ne spreglejte