SiolNET. Novice Slovenija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Članstvo SD prepričljivo podprlo vstop stranke v koalicijo

3

termometer

Članstvo SD se je danes na vseh 58 območnih organizacijah stranke izrekalo o vstopu v vladno koalicijo, so sporočili iz stranke.

Prvak SD Dejan Židan je ob tem poudaril, da bodo z vstopom v koalicijo prevzeli svoj del odgovornosti za Slovenijo. "Odprli smo neko novo pot demokratičnega razvoja znotraj strank v Sloveniji," je Židan komentiral glasovanje članstva in razložil, da so izvedli 58 zborov članstva znotraj območnih enot. Vse območne enote so podprle vstop stranke v Cerarjevo koalicijo.

Od vseh udeležencev glasovanja se je skoraj 97 odstotkov odločilo za vstop SD v koalicijo, 1,5 odstotka je bilo proti, ostali so se vzdržali, je razkril Židan.

"Socialni demokrati bomo z našim trdim delom v naslednjem obdobju dokazali, da smo na strani ljudi, ki živijo od svojega dela, da ščitimo upokojence, mladino in brezposelne ter bomo z vstopom v koalicijo prevzeli naš del odgovornosti za prihodnost Slovenije in vseh njenih ljudi," pa je še obljubil Židan.

Naslednji teden bo v sredo sicer zasedala Konferenca SD, ki bo potrdila voljo članstva oziroma odločitev za vstop v koalicijo.

Predsedstvo SD je sicer 31. julija odločilo, da se bo po usklajenem koalicijskem sporazumu o morebitnem vstopu v koalicijo lahko izreklo celotno članstvo, saj so želeli tako razširiti polje demokratičnega odločanja znotraj stranke.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin