Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 11. 2013,
7.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 15. 11. 2013, 7.10

8 let

Čez nekaj mesecev si bomo spet izposojali denar v ZDA

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Minister Čufer še ni pojasnil, koliko denarja bomo iskali na trgih, je pa jasno, da bo naši državi prihodnje leto zapadlo v plačilo za tri milijarde evrov glavnic, poroča časnik Dnevnik.

Dnevnik Časnik Dnevnik poroča, da se bo država na začetku prihodnjega leta predvidoma znova zadolžila na ameriškem trgu, pri čemer bo cena zadolžitve odvisno od sanacije bančnega sistema in uresničevanja obljub o privatizaciji. Kot v Dnevniku pojasnjuje Katja Svenšek, minister za finance Uroš Čufer še ni razkril, koliko denarja bomo iskali na finančnih trgih, je pa jasno, da bo naši državi, ki ima v bankah naloženih 4,2 milijarde evrov depozitov, prihodnje leto zapadlo v plačilo za tri milijarde evrov glavnic.

Delo Po zakonu o dohodnini, ki so ga včeraj potrdili poslanci, bodo čezmejni delovni migranti izgubili posebno davčno olajšavo v Sloveniji. Sprememba bo najhuje prizadela tiste z najnižjimi dohodki, ki bodo morali poleg davka v Avstriji pri nas plačati še najmanj 1.500 evrov, piše Delo. Proti dvojni obdavčitvi se že osem let borijo v Civilni iniciativi Apače, na finančnem ministrstvu pa napovedujejo, da bodo skupaj poskušali najti rešitev.

Finance V Beogradu se odpira nov zasebni klinični center, zakaj ne tudi pri nas, se sprašujejo v Financah. Minister za zdravje Tomaž Gantar odgovarja, da "seveda obstaja zanimanje za odpiranje zasebnih bolnišnic. Ampak takoj, ko jim povem, da koncesije ne morejo dobiti, ker denarja ni, odidejo." Medtem v Beogradu zasebni naložbeni sklad Blue Sea Capital, čeprav tudi tam denarja ni, zasebni klinični center odpira na začetku decembra.

Večer Po uspešni predstavitvi romske gostilne na pogostitvi v Bruslju je naslednji projekt Maribor kot evropska prestolnica Romov leta 2015, piše Večer. Romi v Mariboru bodo predvidoma februarja prihodnje leto odprli prvo romsko restavracijo, s tem pa njihovega udejstvovanja še ni konec. Napovedujejo namreč, da bi radi dokazali, da znajo delati in kuhati, svojim someščanom pa hočejo ponuditi nekaj novega in zanimivega.

Ne spreglejte