Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 12. 2013,
6.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 6. 12. 2013, 6.38

8 let

Umaknjen razpis, pisan za Pikalovega asistenta?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nekdo si je močno želel asistenta profesorja ministra Jerneja Pikala zaposliti za nedoločen čas. Na FDV so trdili, da so ga hoteli zaposliti na mesto upokojenega profesorja, nato pa razpis umaknili.

Na spletni strani Fakultete za družbene vede (FDV) so včeraj popoldne objavili razpis za prosto delovno mesto, rok pa bi se iztekel danes, piše Delo. Iskali so visokošolskega učitelja oziroma docenta politologa, ki bi med drugim pasivno obvladal italijansko in se je v strokovnih člankih ukvarjal z multikulturalizmom, politikami EU in tudi z razvojnimi politikami v Afriki, čeprav na FDV ni niti enega predmeta, ki se osredotoča na afriške razvojne politike. Je pa s tega področja doktoriral dr. Marinko Banjac, asistent ministra za izobraževanje, znanost in šport Pikala (SD). FDV je objavila prosto mesto za nedoločen čas. Trdijo, da so ga razpisali zaradi upokojitve dolgoletnega profesorja, dekan Bojko Bučar pa je za Dnevnik priznal, da je bil namenjen za Banjaca. Minister pravi, da s tem ni imel nič.

Delo Zavoda za gozdove Slovenije ne bo več vodil Ivo Trošt, je odločil resorni minister Dejan Židan, ki je vladi predlagal njegovo razrešitev in jo seznanil z razlogi zanjo. Kaplja čez rob naj bi bila odločitev o prenehanju opravljanja nujnih strokovnih del na terenu. Ministrstvo je pojasnilo, da jih je Trošt v začetku tedna z dopisom seznanil z ustavitvijo, kot razlog pa navedel , da jim je za materialne stroške novembra in decembra zmanjkalo 280 tisoč evrov.

Po novem letu bodo piranska gospodinjstva za vodo plačevala več kot petino več. Do zdaj je 16 kubičnih metrov vode gospodinjstvo stalo 30,16 evra, po novem jih bo 36,25 evra. Glavni razlog za podražitev ni cena vode, ta se je nekoliko pocenila, ampak kanalščina. Dvig cene kanalščine so utemeljili s tem, da so cene že dolgo nespremenjene in precej nižje kot v sosednjih dveh občinah.

Dnevnik Prvi finančni učinki pokojninske reforme, ki je v veljavi šele slabo leto dni, bodo znani do marca prihodnje leto, takoj zatem pa naj bi se o nadaljnjih ukrepih začela širša razprava. Iz tujine se že vse od njene uveljavitve vrstijo pozivi k ostrejšim ukrepom. Na ministrstvu za delo zagotavljajo, da bo zadnja reforma omogočila vzdržno rast javnofinančnih odhodkov za pokojnine do leta 2020, piše Igor Dernovšek.

Finance Banka Slovenije je v času, ko je bil guverner Marko Kranjec, kupila 132.500 evrov vredno violino Vuillaume. Banka je vio¬lino oddala mladi virtuozinji Tanji Sonc. Na BS pravijo, da so violino kupili na pobudo Ustanove Gallus, na podlagi priporočil akademikov in v skladu s praksami drugih centralnih bank.

Geoplinu, ki ga agencija za varstvo konkurence (AVK) preiskuje zaradi suma zlorabe prevladujočega položaja, je AVK naložil kazen v višini 968 tisoč evrov, ker je oviral preiskavo, poročajo Finance. Potrjena je tudi kazen 105 tisoč evrov za ProPlus, prav tako zaradi oviranja preiskave.

Večer Rezultati stresnih testov naj bi bili znani prihodnji četrtek. Če se bo bančna luknja gibala med štirimi in petimi milijardami evrov, bo obvladljiva brez mednarodne pomoči. Pred dnevi je agencija Reuters pisala, da bo luknja okoli pet milijard, vladni viri za Večer pa pravijo, da je luknja bliže štirim milijardam.

Ne spreglejte