SiolNET. Novice Slovenija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

"Cerarja mnenjska elita ne napada, da je fašist. Stvarnost je premagala ideologijo."

3

termometer

Spreminjanje in prilagajanje mnenja je lahko nekoliko nerodno, včasih pa je vendarle znak neke razumnosti, o spremembi mnenja vlade glede ograje na slovensko-hrvaški meji pravi Alenka Puhar.

Na spreminjanje mnenja slovenske vlade glede postavljanja ograje na slovensko-hrvaški meji smo na našem portalu že opozorili. Vlada se je iz nasprotnice prelevila v postavljavko ne le ograje, ampak celo bodeče žice.

Obrati v besedah mnenjskih voditeljev Varnostni vidik migrantske krize so začeli poudarjati tudi nekateri humanitarni delavci, kot na primer Nataša Pirc Musar.

Slavoj Žižek je v intervjuju za Süddeutsche Zeitung, prevedenem in objavljenem v zadnji številki Mladine, dejal, da neusklajeno priseljevanje "ogroža jedro Evrope – in sicer ne le zato, ker prihajajo ljudje iz tujih kulturnih krogov, temveč ker nam, Evropejcem, grozi, da bomo opustili, kar ima Evropa najboljšega in najvrednejšega". Po njegovem mnenju te vrednote najbolj ogrožajo "desnopopulistični nasprotniki priseljevanja" in "sentimentalni levičarji, ki licemerno navijajo za odprte meje".

Kaj se je spremenilo? Kaj se je torej v slovenski družbi spremenilo, da slovenski premier, čeprav posnema svojega madžarskega kolega Viktorja Orbana, ni označen kot nestrpen, ampak sta ograja in varnost zdaj nuja?

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin