Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 2. 2016,
13.57

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Miro Cerar poslanska vprašanja

Ponedeljek, 29. 2. 2016, 13.57

4 leta, 4 mesece

Cerar prepričan, da je med Slovenci veliko veselja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Vlada je sprejela več ukrepov, ki omogočajo iskanje odgovornih za nastanek bančne luknje, je premier Miro Cerar danes v DZ v odgovoru na poslansko vprašanje zavrnil očitke Mateja Tonina (NSi).

Tonin je trdil, da je vzdušje v Sloveniji slabo, ker imajo ljudje občutek nepravičnosti oz. dvojnih meril, kar "državo vsakodnevno uničuje". Kot primer je navedel, da "ljudje, ki so odgovorni za bančno luknjo, prevzemajo ključna mesta v Slovenskem državnem holdingu (SDH) in Novi Ljubljanski banki (NLB)". Vladi je očital, da ni sprejela ukrepov za to, da bi odgovorni za bančno luknjo pristali za zapahi.

Cerar je zavrnil trditev, da je vzdušje v državi slabo, in dejal, da tovrstne interpretacije "zastrupljajo ozračje med Slovenci". Med ljudmi je veliko veselja, so pa tudi dvomi, ampak zaradi težav iz preteklosti, s katerimi se prejšnje vlade niso spoprijele, je dodal premier.

Cerar: Vlada je sprejela več ukrepov Navedel je, da je njegova vlada lani in letos sprejela več ukrepov za preiskavo bančne luknje, med njimi prenovljeni program ukrepov za preprečevanje korupcije, novi zakon o bančništvu, ki opredeljuje posredovanje podatkov, ki so označeni kot tajni, preiskovalnim organom, in novelo zakona o ukrepih za krepitev stabilnosti bank, ki opredeljuje naloge DUTB glede naznanil nepravilnosti in kaznivih dejanj.

Dva kandidata nista izpolnjevala pogojev Kadrovanja v NLB se je v vprašanju dotaknila tudi Alenka Bratušek (NP), ki je dejala, da je bilo to nepregledno in da vsaj dva od kandidatov za nadzorni svet dan pred skupščino nista izpolnjevala pogojev, tudi zdajšnji predsednik nadzornikov Janko Gedrih.

Cerar je dejal, da vlada ni pristojna za te postopke. Ustreznost kandidatov bosta preverili Evropska centralna banka in Banka Slovenije.

Ne spreglejte