Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 4. 2018,
20.38

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,85

7

Natisni članek

UKC Ljubljana

Torek, 3. 4. 2018, 20.38

6 let

Čeprav ga sumijo, da je sprejemal podkupnine, je napredoval #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,85

7

Urošu Smiljiću, verjetno najbolj znanemu skladiščniku v državi, glavnemu akterju korupcijske afere s preskakovanjem čakalnih vrst v UKC Ljubljana, uspeva nemogoče. Kljub kriminalističnim preiskavam, hišnemu priporu in suspenzu je obdržal službo. Po novem dela v računovodstvu. In to kljub številnim sumom korupcije, kljub očitkom, da je za posredovanje med bolniki in zdravniki vzel tudi do 20 tisoč evrov podkupnin. Anonimno pismo, ki smo ga dobili v uredništvo, opisuje, kako brezskrbno se Smiljić sprehaja po kliničnem centru. Dokumenti revizijskega poročila o njegovi zaposlitvi pa razkrivajo, da ima njegova pogodba za določen čas znake simuliranega posla.

Novinarka: Nataša Repovž/Video: Planet TV


 

Uroš Smiljić naj bi bil glavna vez med bolniki in belimi haljami. Za dober denar naj bi, neuradno, tudi za 20 tisoč evrov, v ljubljanskem kliničnem centru zagotavljal posege in operacije brez čakalnih vrst. Korupcijska afera je razkrila vpletenost več ljudi, med njimi naj bi bili tudi policisti, vodja uprave za policijske specialnosti Robert Sušanj in vodja pilotov Letalske enote policije Damjan Bregar.

Policista so odstavili, skladiščnik ne

Sušanj naj bi poskušal pospešiti zdravljenje družinskega člana in v zameno za to zdravnikom obljubljal panoramske prevoze s policijskimi helikopterji, pomagal naj bi mu Bregar.  Policista sta s položaja odletela. Skladiščnik Smiljić ne. Kot tudi ne zdravniki, ki naj bi bili vpleteni v afero.

Dobival 165 evrov (pre)več

Da v UKC Ljubljana zaposlujejo po svoje, je dokazala že revizija Smiljićeve zaposlitve. Odgovornosti ni prevzel nihče. Zanimivo je še, da so Smiljića - skladiščnika plačevali kot  finančno-računovodskega delavca. Dobival je 165 evrov bruto več, kot bi sicer. Neupravičeno je dobival tudi povračilo za prevoz na delo in nazaj, zaradi česar bi moral vrniti več kot tisoč evrov, a jih še ni. V anonimnem pismu zaposleni sprašujejo, zakaj je Smiljić menda eden od redkih, ki si je lahko na račun UKC izdelal vizitke. 

V tem obdobju je napredoval

V naši največji bolnišnici o vsem molčijo. Smiljić pa, čeprav proti njemu teče kazenski postopek, službo ohranja, le da je vmes, v nasprotju z vpletenimi policisti, napredoval z mesta skladiščnika do finančno-računovodskega delavca. Ker je domnevno nedolžen, v UKC službo ohranja, odgovarjajo pristojni. 

Ne spreglejte