Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
6. 4. 2024,
16.13

Osveženo pred

3 tedne, 2 dneva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

Natisni članek

bencin bencinska črpalka cene gorivo

Sobota, 6. 4. 2024, 16.13

3 tedne, 2 dneva

Cene goriv bodo v torek višje kot zdaj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10
Drag bencin. Drago gorivo. Draga fosilna goriva. Drag Dizel. Drag bencinski servis. Petrol. OMW. Energetika. Rezervar. Podražitev bencina. Narast cen goriva. | DIzelsko gorivo bi bilo v torek lahko prvič v zadnjih dveh letih in pol, odkar Moje finance podrobneje spremljajo gibanje cen goriv, cenejše od bencina. | Foto Shutterstock

DIzelsko gorivo bi bilo v torek lahko prvič v zadnjih dveh letih in pol, odkar Moje finance podrobneje spremljajo gibanje cen goriv, cenejše od bencina.

Foto: Shutterstock

Cene bencina in dizla bodo v torek višje kot zdaj, izhaja iz analize cen gibanja goriv na mediteranskih trgih časnika Moje finance. Pri tem so poudarili, da se bo to zgodilo, če vlada ne zareže v marže in trošarine.

Nova regulirana cena bencina bo po pričakovanjih časnika Moje finance v torek prvič po lanskem oktobru višja od 1,54 evra. "Iz formule izhaja napoved rasti cene za nekaj več kot dva centa. Pritisk na žepe lastnikov bencinskih vozil bo tako še naprej za spoznanje višji, kot je veljalo za večji del lanskega leta, a še vedno nižji kot konec lanskega septembra," so zapisali v omenjenem časniku.

Takrat je liter bencina dosegel najvišjo ceno v zadnjem letu dni, in sicer 1,588 evra, pred letom dni pa je liter bencina stal približno 1,42 evra, so še poudarili.

To bi se lahko zgodilo prvič v zadnjih dveh letih in pol

Kot so še dodali v Moje finance se bodo manjše podražitve zgodile tudi pri dizelskem gorivu. Če vlada ne bo uvajala ukrepov, ocenjujejo, da bo cena litra dizla poskočila na približno 1,54 evra. Dizel bi tako stal približno toliko kot bencin, so zapisali.

Po njihovi osrednji oceni pa bi bil lahko celo za spoznanje cenejši, kar bi se zgodilo prvič v zadnjih dveh letih in pol, odkar podrobneje spremljajo gibanje cen goriv. Dizel je pred letom dni stal približno deset centov manj. Pri trenutnih ravneh dizel pospešuje inflacijo, so še dodali v časniku.

Bencin. Gorivo. Fosilna goriva. Dizel. Bencinski servis. Petrol. OMW. Energetika.
Novice Najbolj je poskočila cena bencina
Shell bencin Gregor Omejc
Avtomoto Shell velikopotezno v Slovenijo: to bodo njihove lokacije #foto
Ne spreglejte