Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
26. 4. 2013,
20.03

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Planet TV Danes Danes Barbara Brezigar Zvonko Fišer

Petek, 26. 4. 2013, 20.03

5 let, 2 meseca

Brezigarjeva: Človek z integriteto zna svojo funkcijo opravljati, kot je treba

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Barbara Brezigar se je po menjavi vlade vrnila na delovno mesto tožilke. Za šefa tožilcev Zvonka Fišer je prehajanje tožilcev v politiko in nazaj neprimerno, so poročali v oddaji Danes na Planet TV.

Organ, ki odloča o imenovanjih, državnotožilski svet, na njegovo pobudo zato razmišlja, kako takšno prakso ustaviti.

Zakaj generalnega državnega tožilca moti njena vrnitev na mesto tožilke, Barbara Brezigar, državna sekretarka na notranjem ministrstvu v Janševi vladi, ne ve, saj z njo o tem sploh še ni govoril, zakon pa je jasen. "Glede na to, da pa sama nisem bila obveščena, da to tudi ni prvič tako, gre očitno za neko gonjo, ki dolgoročno ne more biti uspešna. Človek z integriteto zna svojo funkcijo opravljati tako, kot je treba," je prepričana Brezigarjeva.

Četudi osebno meni, da naj bi bili tožilci zadržani pri političnem delovanju in izražanju političnih stališč, tudi Rajko Pirnat poudarja, da ima po zakonu tožilec vsekakor pravico, da se vrne, "tako da o tem ne more biti nobenega dvoma".

Sicer pa je Brezigarjeva podobno izkušnjo že imela, ko je pred nekaj leti Liberalna Akademija Darka Štrajna povprašala celo mednarodno združenje tožilcev, ali je dopustno, da Brezigarjeva opravlja funkcijo generalne državne tožilke, ko pa je pred tem kandidirala za predsednico države.

"Zelo dostojno so jim odgovorili, da vedo, da je Slovenija demokratična država in da imajo seveda povsod po svetu državni tožilci lahko svoja politična prepričanja," pravi Brezigarjeva.

Še več, da je kandidirala za predsednico, so tuji tožilci videli celo kot referenco. Zakaj ravno Fišerja, ta je v nekdanjem sistemu kazensko preganjal duhovnike, ki so na grobišču žrtev komunizma postavili križ, moti politična pripadnost Brezigarjeve, za zdaj ni znano. Na odgovor Fišerja še čakamo.

Ne spreglejte