Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
22. 6. 2024,
9.34

Osveženo pred

5 dni, 8 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,12

Natisni članek

primorska avtocesta primorska avtocesta gneča na cesti promet promet

Sobota, 22. 6. 2024, 9.34

5 dni, 8 ur

Brezbrižno ravnanje: takole je voznik izkoristil reševalni pas #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,12

Včerajšnjemu nevarnemu ravnanju voznikov na gorenjski avtocesti, ko sta dva moška v času zastoja, ki je nastal zaradi prometne nesreče, izstopila iz vozila in se sprehajala po avtocesti, se pridružuje še en voznik, ki je brezbrižno izkoristil reševalni pas. Posnetek, ki je nastal med Logatcem in Vrhniko, so objavili na Facebook profilu Ustvarimo reševalni pas. 

Nevladna organizacija Ustvarimo reševalni pas voznike ozavešča, kako pravilno ravnati ob prometnih zastojih na avtocestah in kako pomembno je ob prometni nesreči ustvariti reševalni pas, saj s tem lahko rešimo življenje. 

Potem ko so včeraj objavili posnetek neodgovornega ravnanja dveh voznikov, ki sta se med čakanjem odstranjevanja nesreče odločila, da se sprehodita po avtocesti, zdaj razburja še posnetek voznika, ki se je brezbrižno peljal po reševalnem pasu, ki so ga odgovorni vozniki ustvarili na avtocesti med Logatcem in Vrhniko. 

Kot so zapisali gre za "primitivca iz tujine", ki nima nikakršnega opravičila za to dejanje. "Gre pa tukaj vsaj za priključitev intervencijskemu vozilu, ki je po zakonu sankcioniran z globo 300 evrov. Če ga dobijo seveda. Poleg tega povzroča nevarnost tako zase, za ekipo v intervencijskem vozilu ter tistega, ki potrebuje njeno pomoč," so zapisali ob objavi posnetka. 

Ob tem so vlado znova pozvali, naj sprejme ostrejše sankcije za voznike, ki izkoriščajo reševalni pas. Predlog je sicer zapisan v resoluciji, ki tovrstno početje opredeli kot hujši prometni prekršek.

Promet
Novice Popoldne na gorenjski avtocesti: "To je nevarno, neumno" #video

Gneča na primorski avtocesti, pot se podaljša za več kot uro

Na primorski avtocesti je v smeri proti Obali nastal velik zastoj. Z Gorenjske proti Primorski je čas potovanja med priključkoma Ljubljana Brod in Logatec daljši za približno uro in pol. Za toliko je pot daljša tudi z Dolenjske proti Primorski, kjer je gneča med priključkoma Ljubljana center in Logatec, poroča prometno-informacijski center.

Zastoji nastajajo tudi na nekaterih drugih avtocestah in cestah po državi. Na štajerski avtocesti je zaradi del nastal zastoj med Slovenskimi Konjicami in Slovensko Bistrico proti Mariboru, zamuda znaša 30 minut. Za osebna vozila je možen obvoz po regionalni cesti Tepanje-Slovenska Bistrica, svetuje Prometno-informacijski center za državne ceste.

Zastoj je tudi na koncu podravske avtoceste pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški. Tam se pot podaljša za 20 do 25 minut.

Gneča je tudi na cestah Dragonja-Šmarje-Koper v obe smeri, Izola-Lucija v obe smeri, Ljubljana-Brezovica, Dobrova-Brezovica in Lesce-Bled.

Preden se odpravite na pot, preverite, kakšno je stanje na slovenskih cestah.

zastoj primorka
Novice AMZS: Na pot le ob preverjanju aktualnega stanja na cestah
Ne spreglejte