SiolNET. Novice Slovenija
5,69

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Borut Pahor je prvi v samostojni Sloveniji, ki ga je doletelo kaj takega #video

5,69

termometer

Prvič v samostojni Sloveniji je parlamentarna preiskovalna komisija prišla tako daleč, da so poslanci kazensko ovadili kar predsednika države, so poročali v oddaji Planet Danes na Planet TV. Takšna parlamentarna ovadba predsednika je redkost tudi v svetovnem merilu.

Video: Planet TV

Državni zbor je ovadil predsednika države Boruta Pahorja, ker je kot premier med letoma 2008 do 2011 opustil nadzor nad TEŠ 6, ta pa je zato postal ena najbolj potratnih investicij pri nas. 

Cena narasla na 1,4 milijarde evrov

Cena za novi blok šoštanjske termoelektrarne je zaradi politične malomarnosti vseh vlad od 2004 naprej, najbolj pa Pahorjeve, s prvotnih 600 milijonov nekontrolirano zrasla na 1,4 milijarde evrov.

"Moja vlada ni ne začela tega projekta, ga ni končala in v času naše vlade tudi ni bila sprejeta nobena pomembna odločitev glede financiranja," odgovarja Pahor.

Ovadena tudi Lahovnik in Križanič

Poslanci so zaradi nevestnega dela kazensko prijavili tudi dva Pahorjeva ministra, Francija Križaniča, ki je vodil finančni resor, in gospodarskega ministra Mateja Lahovnika

"Jaz nisem imel razlogov v da bi dvomil če v to nista dvomila finančni in gospodarski minister, da bi se ukvarjal še s tem problemom, če sem imel še toliko drugih," še pravi Pahor.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 59
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin