Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 10. 2020,
16.38

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,51

2

Natisni članek

Tomaž Gantar Koronavirus

Sreda, 7. 10. 2020, 16.38

3 leta, 7 mesecev

Bolnišnica v Topolšici naj bi bila namenjena bolnikom s covid-19

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,51

2

Bolnišnica Topolšica | Foto STA

Foto: STA

Minister za zdravje Tomaž Gantar je potrdil, da potekajo pogovori o tem, da bi Bolnišnico Topolšica v celoti uredili kot bolnišnico za covid-19 s sto posteljami.

Bolnišnica Topolšica uradno še ni imenovana za tovrstno bolnišnico, je pa bil minister Tomaž Gantar tam že na sestanku. Po njegovih besedah si med drugim za to prizadevajo, da ne bi zapirali dejavnosti na vseh področjih, piše STA.

Dejavnosti bodo prevzele druge bolnišnice

Vsebinsko lahko dejavnosti Bolnišnice Topolšica prevzamejo tudi druge bolnišnice, je dodal. Tudi o tem se je minister danes pogovarjal s predstavniki slovenjgraške bolnišnice, kjer so po njegovih besedah tudi pripravljeni na to.

Potrebovali bi dodatno kadrovsko pomoč

Če bo prišlo do ureditve Bolnišnice Topolšica v bolnišnico za covid-19, bi tam potrebovali dodatno kadrovsko pomoč, vsekakor pa bi bila ta potrebna v primeru intenzivnega zdravljenja, je dejal minister po poročanju STA. Ob tem je izpostavil skrb vzbujajoč trend naraščanja števila okuženih pri nas, zato pripravljajo dodatne ukrepe in zato si tudi prizadevajo za dodatne postelje za bolnike s covid-19 v bolnišnicah. V torek so v Sloveniji potrdili rekordnih 356 novih okužb, navaja STA.

Pomanjkanje kadra v Slovenj Gradcu

Minister je skupaj z vlado danes na obisku na Koroškem, kjer je obiskal tudi Splošno bolnišnico Slovenj Gradec. Sicer pa v bolnišnici trenutno v t. i. rdeči coni na internem oddelku zdravijo štiri bolnike s covid-19, na voljo je deset postelj, ni pa v tej bolnišnici predvidenega intenzivnega zdravljenja bolnikov s covid-19, saj za to nimajo na voljo kadra in zmogljivosti.

Bolnišnica se trenutno spopada s pomanjkanjem kadra, v bolniški odsotnosti je iz različnih razlogov desetina zaposlenih. Sicer pa je trenutno okužba z novim koronavirusom potrjena pri osmih zaposlenih, karantena pa je odrejena 14 zaposlenim. Trenutno večjih zapiranj dejavnosti ne predvidevajo, zaščitne opreme imajo dovolj za tri mesece, je povedala v. d. direktorice bolnišnice Alenka Jezernik Skudnik. (STA)

Infekcijska klinika Ljubljana, covid-19, koronavirus
Novice V torek 356 novih okužb, brez novih smrtnih žrtev #video
Aleš Rozman
Novice Rozman zaskrbljen: Ne 200, potrebovali bomo 300 postelj #video
Ne spreglejte