SiolNET. Novice Slovenija
0,95

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Bodo imeli poslanci višje plače? #video

0,95

termometer

Dviga plač se prav nič ne branijo poslanci in funkcionarji na ministrstvih, občinah in sodiščih. Zaradi generalnega zvišanja plač javnim uslužbencem z novim letom je marsikdo s plačo že presegel svojega predstojnika. Ti so takrat ostali na istem.

Premier Šarec nad še enim posegom v proračun ni navdušen, vseeno pa dopušča kar 20-odstotno povišico. Po predlogu predsednika računskega sodišča Tomaža Vesela bi se plače poslancev v državnem zboru zvišale za 24 odstotkov.

Kaj o tem menijo poslanci, si poglejte v zgornjem posnetku iz oddaje Danes na Planetu.

Komentarji

9

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • Zgodovinar_69 / 03.07.2019. ob 21:12 +7 - 1

  Dajte no, nehajte se zajebavati. Poslanci in ministri kažejo, da je edina zahteva, ki jo morejo izpolnjevati ta, da so ljudje, polnoletni in slovenski državljani. Glede na to kdo vse je poslanec, minister so ti ljudje preveč plačani.

  +7 - 1
 • robothron / 03.07.2019. ob 22:08 +6 0

  Me pa res zanima, kako dolgo se lahko iz ljudstva norčuješ na tako neposreden način. Upiranje verjetno ni več v modi ali pa je ljudstvo že apatično in hoče le mir, čevapčiče, vino in nogomet.

  +6 0
 • DamDam / 03.07.2019. ob 22:37 +4 0

  Očitno na lep način ne gre s to našo oblastjo, vlado ter parlamentom in bo potreben temeljitejši rez v to leglo korupcije, nesposobnosti in samovšečnosti... Potem se bo pa kdo čudil....

  +4 0
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin