SiolNET. Novice Slovenija
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bo šel GGM v boj za županski stolček Ankarana?

4

termometer

"Pri ljudeh, ki smo ustvarjalni, se marsikaj dogaja. Bomo videli. Jesen bo zanimiva," o morebitni kandidaturi za prvega ankaranskega župana pravi nekdanji direktor Luke Koper Gašpar Gašpar Mišič.

Po naših informacijah bo nekdanji državni sekretar v kabinetu premierke Alenke Bratušek in nekdanji šef Luke Koper Gašpar Gašpar Mišič jeseni kandidiral za župana občine Ankaran.

Za potrditev smo poklicali Gašparja Mišiča, ki nam je povedal: "Pravočasno boste izvedeli. Marsikaj se dogaja. Ne bi rad prehiteval." Dodal je: "Pri ljudeh, ki smo ustvarjalni, se marsikaj dogaja. Bomo videli. Jesen bo zanimiva."

V slabem mesecu 208 novih volilnih upravičencev V slabem mesecu se je sicer v Ankaranu, kjer bodo letos prvič županske volitve za novo občino, prijavilo 208 novih prebivalcev. To je skoraj osem odstotkov vseh volilnih upravičencev, danes poročajo Primorske novice. Po podatkih notranjega ministrstva je Ankaran 27. junija imel 2.517 volilnih upravičencev, 21. julija pa jih je bilo že 2.725.

Gregor Strmčnik, predsednik sveta Krajevne skupnosti Ankaran in kandidat za župana, trdi, da o tem ne ve nič, da pa gre, če se to res dogaja, morda za podobno prakso kot pred referendumom o ustanovitvi občine Ankaran novembra 2009, ko se je v Ankaran čez noč prijavilo 32 ljudi, ki so najbrž skušali vplivati na izid referenduma.

GGM: To ni normalno "Verjetno si nekateri ustvarjajo svoje skupine. Ne vem, to je nepreverjeno, ampak očitno se nekaj dogaja. Meni to ni normalno," pa nam je o novih volivcih v Ankaranu povedal Gašpar Mišič. Od konca maja je sicer zaposlen na Mestni občini Koper v kabinetu župana Borisa Popoviča.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin