Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 3. 2016,
10.52

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Matej Tonin Ljudmila Novak NSi

Sreda, 9. 3. 2016, 10.52

6 let, 6 mesecev

Bo Matej Tonin še letos postal predsednik Nove Slovenije?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
"Seveda o tem poteka debata. Za zdaj kaže, da bom ostala na tem mestu, ampak do kongresa se lahko še marsikaj spremeni. Nič še ni odločeno," pravi predsednica NSi Ljudmila Novak.

Stranko NSi jeseni čaka volilni kongres. Po naših informacijah v stranki poteka intenzivna debata o tem, ali naj jo še naprej vodi predsednica Ljudmila Novak ali pa naj jo na naslednje državnozborske volitve, ki bodo predvidoma leta 2018, popelje trenutni vodja poslanske skupine NSi Matej Tonin.

Novakova: Naj bo predsednik tisti, za katerim vsi stojimo "V NSi imamo volilni kongres vsaki dve leti in ta bo dal končni odgovor. Kandidira lahko kdorkoli, izvoljen pa je tisti z največjo podporo. Seveda poteka tudi debata o tem. Za zdaj kaže, da bom na tem mestu jaz, ampak do jeseni se lahko še marsikaj spremeni. Nič še ni odločeno, ampak za zdaj kaže, da bom jaz kandidirala," pravi Ljudmila Novak.

Je mogoč dogovor s Toninom, da se Novakova umakne in da stranko naprej pelje Tonin? "Tudi če bi se tako dogovorila, o tem odločajo delegati na kongresu. Kandidatov je lahko več. Kongres je tisti, ki določi predsednika, nikakor nočemo, da bi nam ga določali drugi. Naj bo predsednik tisti, za katerim vsi stojimo. Imamo različne možnosti, za zdaj pa kaže, da bom kandidirala jaz," je pojasnila Novakova.

Tonin: Gre za "spin" "Nekdo je precej zaspinal zgodbo. Mi se o tem sploh ne pogovarjamo," pa je debato o morebitni zamenjavi vodstva v stranki zanikal Tonin in dodal: "O teh stvareh smo govorili le na kolegiju predsednice, ko je Novakova rekla, da bomo na jesenskem posvetu govorili tudi o kongresu. Ocenjujem, da gre za poskus 'spina', da bi se umetno potenciralo stvari, ki jih ni."

Na vprašanje, ali bi bil pripravljen kandidirati za predsednika na jesenskem kongresu, pa je odgovoril: "Jaz in predsednica sva politična sopotnika. Skupaj sva bila v ekipi, ki je pripeljala stranko nazaj v parlament, jaz nikoli ne bom kandidiral proti njej. Dokler bo ona želela kandidirati, jo bom podpiral."

"Ustanovitev stranke Aleša Primca za NSi ne pomeni nič" Pojasnil je še, da je stranka v soboto na rednem letnem posvetu, ki se ga je udeležilo okoli 120 predsednikov občinskih odborov, razpravljala o položaju stranke, predvsem o tem, kakšen odnos naj gradi do SDS in koalicije.

Kot pravi, so razpravljali tudi o tem, kaj za stranko pomeni ustanovitev stranke Aleša Primca. "Ugotovili smo, da nič. V najslabšem primeru izgubimo enega poslanca, SDS pa tri ali štiri," je sklenil.

Ne spreglejte