Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 9. 2017,
12.12

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,80

7

Natisni članek

Borut Pahor Angelca Likovič Ljudmila Novak predsedniške volitve 2017

Petek, 8. 9. 2017, 12.12

6 let, 7 mesecev

Makovec Brenčičeva verjame v drugi krog in zmago na volitvah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,80

7

Maja Makovec Brenčič | Foto STA

Foto: STA

Kandidatka SMC za predsedniške volitve Maja Makovec Brenčič je v predsedniško bitko, kot pravi, stopila z veliko odločnosti in srca, sporočiti pa želi, da verjame v Slovenijo, ki verjame vase. Na vprašanje, v čem želi biti boljša od aktualnega predsednika Boruta Pahorja, pa je odgovorila z besedami: "Slovenija, bolj odločno."

"Želim sporočiti, da verjamem v Slovenijo, ki verjame vase, in da lahko samozavestno vendarle vsi skupaj stopamo naprej tako, da zagotavljamo in gradimo boljše pogoje za življenje vseh državljank in državljanov," je povedala Maja Makovec Brenčič, ki jo je svet SMC v četrtek soglasno potrdil za kandidatko stranke za oktobrske predsedniške volitve.

Kandidatka SMC verjame, da ima realne možnosti za drugi krog

Predvsem pa aktualna ministrica za izobraževanje verjame v to, da veliko ne le zmoremo, ampak da je med nami izjemno veliko sposobnosti in znanja. Prav to po njenem mnenju odlikuje Slovenijo.

V predsedniško bitko je, kot pravi, stopila z veliko odločnosti, srca ter obenem dobrih želja za vse nas.

"To bom skušala znova in znova zastopati, ne glede na to, kje sem in kje bom," je zagotovila in s tem odgovorila na vprašanje, ali ocenjuje, da ima realne možnosti drugi krog in zmago na volitvah.

V videonagovoru po najavi njene predsedniške kandidature je med drugim poudarila, da želi biti predsednica, ki prevzema aktivno vlogo v družbi in ki ne beži od konkretnih stališč glede aktualnih in pomembnih vprašanj.

Premier Cerar verjame, da ima kandidatka SMC realne možnosti tudi za zmago na volitvah. | Foto: Matej Leskovšek Premier Cerar verjame, da ima kandidatka SMC realne možnosti tudi za zmago na volitvah. Foto: Matej Leskovšek

Cerar: Kandidatka ne ponuja le videza, ampak tudi vsebino in srce

Kot je dejala, se je v življenju srečala z različnimi izzivi, prestala pa je tudi kar nekaj težkih preizkušenj. Če kaj, potem so jo vse te izkušnje naučile, da je vredno vztrajati, da je ne sme biti strah zavzeti stališče in imeti pogum, da se bori za svoje vrednote in da zagovarja prepričanja.

Kot predsednica želi imeti bolj odločilno vlogo pri razvoju naše države: "Veliko ljudi v Sloveniji beži od politike, ampak nekatera vprašanja so tako pomembna, da potrebujejo močnejši glas, zato bom o njih odločno spregovorila."

Predsednik SMC Miro Cerar je po četrtkovem zasedanju sveta stranke Makovec Brenčičevo označil za pogumno in odločno.

"Ne ponuja le videza, ampak tudi vsebino in srce," je dejal in ocenil, da ima njihova kandidatka realno možnost za uvrstitev v drugi krog in zmago na volitvah.

Ljudmila Novak prva vložila kandidaturo

Predsednica NSi Ljudmila Novak pa je medtem v spremstvu svoje ekipe pri državni volilni komisiji danes prva vložila kandidaturo za predsednico republike.

Njena prednostna naloga na tej funkciji bo delovati za to, da bo Slovenija pravična država, saj vedno znova srečuje ljudi, ki ne verjamejo, da je pravična, je dejala mesec in pol pred volitvami.

Novakova zavrača navedbe, da bi ji lahko Angelca Likovič na desnici ukradla glasove | Foto: STA , Novakova zavrača navedbe, da bi ji lahko Angelca Likovič na desnici ukradla glasove Foto: STA ,

Kot je napovedala Novakova, bo kot predsednica sprožala razprave in se tudi z vlado pogovarjala o tem, kaj teži državljane ter na katerih področjih naša država ni dovolj pravična in uspešna.

Prizadevala si bo, da bodo zakoni za vse enaki, prav tako tudi za uspešno Slovenijo, v kateri bodo mladi našli in izkoristili svoje priložnosti. 

Glede ugibanj, da bi ji lahko glasove kradla tudi Angelca Likovič, ki je napovedala kandidaturo s podporo Gibanja za otroke in družine, pa je Novakova povedala, da nihče nikomur ne krade glasov.

"Volivci se pač odločajo po svoji presoji in vsakdo ima pravico, da kandidira, če izpolnjuje pogoje," je dodala.

Ne spreglejte