SiolNET. Novice Slovenija
5,29

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zgodbe, ki pričajo o katastrofalnem stanju našega zdravstva #Argument

5,29

termometer

Argument |  | Foto:

V premierni oddaji Argument na Planet TV smo ekskluzivno razkrili tri nove zgodbe, ki pričajo o katastrofalnem stanju našega zdravstva.

Objavili smo šokantno pismo, s katerim se je na oddajo Argument iz ZDA ekskluzivno obrnil dr. Igor Gregorič, šef pravkar ukinjenega inštituta za otroške srčne bolezni.
 
V njem omenja tudi domnevno nepotrebne smrti otrok. Med drugim Gregorič izpostavlja primer očeta, ki tudi po več kot treh letih še ni dobil odgovora, zakaj je umrla njegova petletna hči Klavdija. Preiskave o dogodkih iz julija 2015 na zdravniški zbornici ni bilo.
Video: Planet TV
Mirko Mayer Planet TV Mirko Mayer: Ni teme ali funkcije v državi, ki bi v Argumentu imela protekcijo #video

Šef UKC se je dogovarjal o delitvi denarja za raziskave

Marko Noč je zdravnik, zaradi katerega so vaše možnosti, da preživite srčno kap, med najvišjimi na svetu. Mož, ki je pokazal na korupcijo, pocenil nabavo žilnih opornic v naši največji bolnišnici in po 14 letih ostal brez državnega denarja.

Marko Noč Novice Marko Noč: Sledite denarju in našli boste ljudi, ki iz ozadja obvladujejo zdravstvo #intervju

V oddaji Argument razkrivamo dopis Javne agencije za raziskave, v katerem generalnega direktorja UKC Ljubljana Aleša Šabedra, še preden je bil Marko Noč seznanjen z odločitvijo o zavrnitvi, sprašujejo, kaj naj naredijo z denarjem, ki ga ni uspelo počrpati Noču.

Dobra dva tedna kasneje sledi odgovor Šabedra, v katerem se ne sprašuje, zakaj sredstev ni dobil Noč, ampak agenciji odgovori s konkretnim predlogom, kako naj se sredstva delijo med ostale projekte.

Video: Planet TV

Iz UKC Ljubljana smo prejeli pojasnilo. Objavljamo ga v celoti:

4. 10. 2018 smo na UKC LJ prejeli dopis Javne agencije za raziskave RS (ARRS) v katerem nas pozivajo, naj v 14 dneh prerazporedimo nerazporejena sredstva (107 tisoč evrov) programom, ki so dosegli ustrezno oceno po kriterijih, ki jih določa ARRS. 18. 10. 2018 smo na ARRS poslali predlog prerazporeditve sredstev. Če tega v roku ne bi storili, bi ta sredstva - 107 tisoč evrov izgubili in tako oškodovali UKC LJ. Odločbo o zavrnitvi programa, ki ga je prijavila programska skupina pod vodstvom prof. Marka Noča, smo prejeli dva meseca pozneje 11. 12. 2018.

Zdravstvo. Zdravnik. Oprema. Posel danes "Privatizirajmo bolnišnice, lekarne in zavarovalnice ter ukinimo ZZZS"

Sporni posli v celjski bolnišnici

Prav tako prvi razkrivamo milijonski sporni posel, zaradi katerega vre v celjski bolnišnici. Gre za vaš denar, ki bi moral biti namenjen krajšanju čakalnih vrst. Zakaj bi javna ustanova raziskave opravljala pri koncesionarju, čeprav ima vso ustrezno opremo že sama?

Video: Planet TV

Studio Argument Planet TV Razkrivamo vam studio nove oddaje Argument #video

 

 

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 74
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin