Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
23. 12. 2018,
20.42

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,68

29

Natisni članek

Marjan Šarec javnomnenjska anketa vlada Mediana

Nedelja, 23. 12. 2018, 20.42

5 let, 4 mesece

Anketa Mediane: Šarčevo vlado podpira skoraj 50 odstotkov vprašanih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,68

29

Intervju: Marjan Šarec | Vlado Marjana Šarca po javnomnenjski raziskavi Inštituta Mediana podpira 49,5 odstotka vprašanih. | Foto Bojan Puhek

Vlado Marjana Šarca po javnomnenjski raziskavi Inštituta Mediana podpira 49,5 odstotka vprašanih.

Foto: Bojan Puhek

Vlada premierja Marjana Šarca ima po stotih dneh na oblasti rekordno, 49,5-odstotno podporo. Dobra tretjina oziroma 35,9 odstotka vprašanih je z njo nezadovoljnih, 14,5 odstotka vprašanih pa je neopredeljenih, kaže danes objavljena javnomnenjska raziskava Mediane. Med strankami ima največjo podporo SDS, sledita Šarčeva LMŠ in SD.

SDS bi po izsledkih ankete, ki jo je Inštitut Mediana na vzorcu 707 državljanov opravil za POP TV, podprlo 17,5 odstotka vprašanih. Na drugo mesto bi se ob rekordni podpori Šarčevi vladi uvrstila LMŠ, ki jo podpira 10,7 odstotka vprašanih. Na tretjem mestu je SD z devetimi odstotki podpore.

Podpora je zrasla tudi stranki Levica, ki se je z 8,9 odstotka uvrstila na četrto mesto med strankami, peta je NSi (5,2 odstotka). V drugem delu sledijo še DeSuS (4,5 odstotka), SMC (3,8 odstotka) in SNS (3,7 odstotka). Na repu sta pristali SAB z 2,1 odstotka in neparlamentarna SLS z dvema odstotkoma podpore. 17,7 odstotka vprašanih ne ve, katero katero stranko bi izbrali, 9,1 odstotka jih ne bi izbralo nobene, 2,1 odstotka vprašanih pa na vprašanje ni želelo odgovoriti.

Alenka Bratušek, Marjan Šarec
Novice Vox populi: Delo vlade kot uspešno ocenjuje polovica vprašanih

Pahor ostaja najbolj priljubljen politik

Najbolj priljubljen politik ostaja predsednik republike Borut Pahor, sledi mu predsednik vlade Marjan Šarec, ki mu podpora še raste. Na tretje mesto se je uvrstila evropska poslanka SD Tanja Fajon, sledi ji evropska komisarka Violeta Bulc, peti je predsednik državnega zbora Dejan Židan.

Šesto mesto je zasedla poslanka NSi Ljudmila Novak, ki je prehitela predsednika stranke Mateja Tonina. Osmi je Igor Šoltes, prvo deseterico pa skleneta Romana Tomc in Luka Mesec. Na zadnjih dveh mestih lestvice sta predsednik SDS Janez Janša in prvak DeSUS Karl Erjavec.

Marjan Šarec
Novice Vox populi: Vladi podvojena podpora javnosti
Ne spreglejte