Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 4. 2014,
14.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ankaran Ivan Vogrin

Sreda, 16. 4. 2014, 14.27

8 let

Ankaran od DZ in Vogrina zahteva skoraj 26 tisoč evrov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nastajajoča občina Ankaran zahteva povračilo stroškov, ki so nastali zaradi vložitve in poznejšega umika predloga sprememb zakona, s katerim je Ivan Vogrin predlagal ukinitev Občine Ankaran.

Na občini menijo, da je nepovezani poslanec Vogrin zlorabil svojo pravico, zato od Državnega zbora in njega zahtevajo plačilo stroškov v višini skoraj 26 tisoč evrov. Vogrina in DZ pozivajo, naj znesek nakažeta Krajevni skupnosti Ankaran oz. Občini Ankaran v konstituiranju v 15 dneh od prejema poziva.

"Naše vloženo delo, trud in nepotrebni stroški so bili namerno povzročeni s poslančevo zlorabo zakonodajnega postopka EPA: 1798-VI v DZ za vnaprej dogovorjene že znane cilje vodstva Mestne občine Koper," sta v zahtevku zapisala predsednik in podpredsednica sveta Krajevne skupnosti Ankaran Gregor Strmčnik in Barbara Švagelj.

Občina Ankaran v konstituiranju svoj zahtevek utemeljuje na nepogodbeni odškodninski odgovornosti poslanca Vogrina in v zvezi s tem odgovornosti DZ kot delodajalca za škodo, ki jo je Vogrin kot njegov zaposleni povzročil občini. Zahtevek utemeljujejo tudi z določili zakona o splošnem upravnem postopku in zakona o pravdnem postopku.

Pravno mnenje stalo 23 tisoč evrov Občina pojasnjuje, da jih je DZ februarja letos po Vogrinovi vložitvi predloga ukinitve občine pozval k podaji mnenja. V nadaljnjem postopku so med drugim pristopili tudi k oblikovanju strokovne argumentacije mnenja, s katerim so nasprotovali predlogu ukinitve, zato so pri Inštitutu za primerjalno pravo pri Pravni fakulteti v Ljubljani naročili izdelavo ustavnopravnih vidikov predlagane zakonodajne novele.

Prav oblikovanje pravnega mnenja je predstavljalo največji strošek, 23.600 evrov. Strokovno mnenje je na podlagi strokovne razprave v projektni skupini spisal Ciril Ribičič, v skupini pa sta bila še Lojze Ude in Rajko Pirnat.

Ne spreglejte