Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Sreda,
16. 9. 2015,
10.27

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Janez Janša Janez Janša Miro Cerar

Sreda, 16. 9. 2015, 10.27

6 let, 7 mesecev

Alternativna akademija: Koalicija SMC in SDS bi bila za Cerarja pogubna

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Pobuda o veliki koaliciji SMC in SDS ni verodostojna že zaradi narave podpisnikov, tudi ne zaradi vsebine, v političnem oziru pa ima status "nedostojne ponudbe", pravijo v Alternativni akademiji.

Medijski povzetki o pozivu k oblikovanju velike koalicije med SDS in SMC, Janezom Janšo in Mirom Cerarjem, ki bo državo razvojno potegnila naprej, so v veliki meri zavajajoči. "Govorijo o ideji, ki jo podpisuje "skupina vidnih posameznikov", kar je všečen opis, ki pa ne ustreza dejanskemu stanju", še dodajajo v Alternativni akademiji.

"Določena premišljenost" Med 15 podpisniki (naknadno ga je podpisal še Marko Voljč, tako da je podpisnikov sedaj 16, op. a.) pisma Cerarju in Janši so nekdanji zunanji minister Dimitrij Rupel, nekdanji minister za izobraževanje Žiga Turk, dekan Fakultete za državne in evropske študije Matej Avbelj, nekdanja evropska poslanka Romana Jordan, nekdanji poslanec DL Marko Pavlišič in ekonomist Egon Zakrajšek. V Alternativni akademiji ocenjujejo, da gre za ljudi iz enega političnega pola oziroma same pretekle in sedanje Janševe pristaše oziroma zagovornike, zato se jim zdi, da "za na videz dobronamerno gesto stoji določena premišljenost."

Koalicija med Cerarjem in Janšo bi bila za Cerarja pogubna, nadaljujejo v Alternativni akademiji, katere predsednik je Darko Štrajn, in dodajajo, da bi "realizirana ideja izključno koristila Janši."

"Ne živimo v času sklepanj koalicije" Hkrati naj bi bila pobuda neverodostojna tudi iz vsebinskih razlogov, češ da so utemeljitve o "drobnjakarskem pragmatizmu, provincialni prepirljivosti ter politiki, utemeljeni na osebni animoziteti ali celo demonizaciji posameznikov" šibke. Poudarjajo še, da imamo legitimno in zakonito izvoljeno vlado, ter da se ne živimo v napornem času sklepanja koalicije ali pa se nahajamo v vojnih razmerah. Zato po njihovem mnenju ni čas , da "bi se zahtevalo umetno izbrano vlado narodne enotnosti, in to zgolj z dvema najmočnejšima strankama!"

Ne spreglejte