SiolNET. Novice Slovenija
0,65

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Ali slovenski proračun zmore uvedbo žepnine za vsakega Slovenca? #Argument

0,65

termometer

evro, denar, varčevanje
Bi slovenski proračun prenesel univerzalni temeljni dohodek ali, po domače, državno žepnino za vse Slovence od rojstva do smrti? Med drugim se bodo ustvarjalci nocojšnje oddaje Argument spraševali tudi o tem.

Zakaj Avstrijci samo uro vožnje stran enak parfum kot Slovenci plačujejo pol ceneje? Ali bi v Sloveniji lahko uvedli univerzalni temeljni dohodek za vse Slovence in ali bi s tem odpravili revščino? Bi moral slovenski zunanji minister Cerar prekiniti žaljivi nastop britanskega kolega, ki je Slovenijo označil za nekdanji satelit Sovjetske zveze? Poleg tega v nocojšnji oddaji Argument, ki bo na sporedu ob 21. uri, tudi o tem, ali bi bil že čas, da tudi v Sloveniji uzakonimo možnost evtanazije.

 

Zakaj Avstrijci za parfum plačujejo pol manj?

Ustvarjalci oddaje Argument so preverili, zakaj samo uro vožnje na sever Avstrijci enak parfum, v enaki steklenički kupujejo pol ceneje kot mi. Spraševali so se:

 • So dvojne cene v Evropski uniji kršitev evropskih pravil ali samo poslovna odločitev trgovcev, do katere imajo vso pravico?
 • Ali dvojne cene obstajajo samo za luksuzne ali tudi za osnovne dobrine? So torej le za oblačila in parfume ali tudi za hrano in pijačo?
 • Je Slovenija drugorazredni trg? Zakaj so pri nas cene še enkrat višje, četudi imamo pol nižje plače?
primerjava cen parfumov Novice Po družbenih omrežjih je završalo: zakaj za enak izdelek plačamo občutno več?

Ali slovenski proračun zmore uvedbo žepnine za vsakega Slovenca?

V oddaji Argument na Planetu bodo danes zvečer govorili tudi o tem, kako Italija deli visoke žepnine vsem, ki služijo manj kot deset tisočakov na leto, država jim namreč nakaže še enkrat toliko. Ustvarjalci oddaje Argument bodo iskali odgovore na naslednja vprašanja:

 • Bi slovenski proračun prenesel univerzalni temeljni dohodek ali, po domače, državno žepnino za vse Slovence od rojstva do smrti?
 • Kakšen znesek si lahko privoščimo, je to 780 evrov mesečno, kot jih ljudje dobijo v Italiji, ali 300, kar si želijo nekateri v Sloveniji?
 • Pod kakšnimi pogoji bi do tega zneska lahko prišli?
 • Bi s to možnostjo odpravili revščino ali bi postali država lenuhov?
denar, evri Novice Finska uvaja 560 evrov univerzalnega temeljnega dohodka denar evri Novice Humanitarne organizacije pozivajo k uvedbi univerzalnega temeljnega dohodka

Smo se Slovenci enostavno sprijaznili z oznako nekdanjega satelita Sovjetske zveze?

V oddaji Argument bodo govorili o diplomatskem zdrsu meseca, ko nas je britanski zunanji minister označil za nekdanjo sovjetsko vazalno državo. Oglejte si razpravo o naslednjih vprašanjih:

 • Smo Slovenci sprejeli oznako nekdanjega satelita Sovjetske zveze?
 • Bi moral zunanji minister Cerar kar pred kamerami prekiniti žaljivi nastop britanskega kolega?
 • Kdo je kriv, da tujina o Sloveniji ne ve veliko?
Miro Cerar Novice Miro Cerar: Britanskega ministra bom podučil, da nismo bili sovjetski vazali #video Jeremy Hunt Novice Britansko veleposlaništvo v Sloveniji je pojasnilo Huntovo izjavo

Ali lahko v Sloveniji še obračamo hrbet evtanaziji?

Zadnja tema v današnji oddaji Argument bo evtanazija. Slovenijo je namreč v preteklem tednu pretresla smrt 20-letnice s hudo obliko raka, ki je zbirala denar za predčasno smrt v Belgiji. Po šestih letih boja je kljub visokim odmerkom morfija na koncu v hudih bolečinah umrla doma. V Argumentu se sprašujejo:

 • Ali evtanaziji sploh še lahko rečemo ne?
 • Za deset tisočakov je tudi Slovencem na voljo v Belgiji. Že 37. leto je zakonita v Švici, kaj pa pri nas?
 • So zlorabe evtanazije mit nasprotnikov ali resnica? Kaj pa če bi hudo bolne v sumljivih okoliščinah usmrtili iz maščevanja ali koristoljubja?
 • "Da ne bom nikoli nikomur - tudi ko bi me prosil - zapisal smrtne droge ali ga z nasvetom napeljeval na tako misel," je del Hipokratove prisege vsakega zdravnika. Kako bi uzakonitev evtanazije spremenila odnos zdravnika do pacienta?
Bolnišnica, intenzivna nega Novice Magnifico o evtanaziji: Rad bi, da me nekdo prime za roko in mi reče, "pa pojdiva" #video

Prostitucija, prostitutka. Novice S prostitucijo se je začela ukvarjati, da bi hitro zaslužila #video #Argument

Oglejte si zadnjo oddajo Argument

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 18
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin