Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 5. 2015,
16.46

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

SDS Ivo Hvalica Jelko Kacin

Torek, 5. 5. 2015, 16.46

8 let, 1 mesec

Ali se lahko tudi v Sloveniji zgodi Watergate?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Sonja Ramšak vodstvu celjske SDS očita nadzorovanje in vdor v zasebnost. Katera sredstva za pridobivanje političnih informacij so sprejemljiva in kje so meje strankarskega nadzora?

Nekdanja poslanka Sonja Ramšak je včeraj vodstvu stranke SDS in medijem poslala svojo izstopno izjavo, v kateri je izstop podrobno obrazložila.

Med očitki stranki je navedla tudi "primer šikaniranja, ki je vodstvu dobro poznan, to je objava videoposnetka na seji Izvršilnega odbora MO SDS Celje, ko se je vidna članica odbora sestala z nekdanjim predsednikom občinskega odbora NSi Celje v znanem celjskem lokalu. Ne gre le za šikaniranje, temveč grob poseg v pravico posameznika do zasebnosti".

Ko smo Ramšakovo prosili za dodatna pojasnila, je napisala, da je šlo za projiciranje fotografije oziroma posnetka članice izvršilnega odbora mestnega odbora SDS Celje, zdajšnje predsednice Ženskega odbora MO SDS Celje.

Janko Požežnik, predsednik Mestnega odbora SDS Celje, zanika, da bi kadar koli naročil videoposnetek kogarkoli. "V roke mi je pred leti prišel posnetek, ki ga je na javnem mestu posnel eden izmed občanov. A ni mogoče jasno razbrati, kdo je na njem. Ta posnetek ni bil nikoli javno predvajan ali uporabljen proti komurkoli. Takšnih posnetkov dnevno nastane na milijone in to res ni zgodba," se je odzval Požežnik.

V vodstvu SDS se do očitkov Ramšakove glede domnevnega predvajanja posnetka niso želeli opredeliti.

Pridobivanje politično pomembnih informacij Da politične stranke bolj ali manj poskušajo pridobiti informacije od svojih članov ali političnih nasprotnikov, sicer ni nič novega. Svetovno verjetno najbolj razvpit primer političnega vohunjenja je afera Watergate, v kateri so republikanci leta 1972, da bi omogočili novo izvolitev predsednika Nixona, vohunili za predstavniki demokratov. Predsednik Nixon je zaradi afere moral odstopiti, v procesih pa je bilo obsojenih več njegovih najvišjih sodelavcev.

Ne spreglejte