Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Torek,
29. 12. 2015,
9.11

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

javna agencija za civilno letalstvo Adria Airways

Torek, 29. 12. 2015, 9.11

5 let, 7 mesecev

Adrijino letalo dobilo certifikat plovnosti, še preden je inšpektor letalo sploh videl

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Inšpekcija evropske agencije za varnost v letalstvu (EASA) je v Sloveniji med 12. in 16. oktobrom ugotovila 12 nepravilnosti.

Med drugim so po pisanju Roka Pikona v časniku Finance ugotovili:

- Zaposleni na Javni agenciji za civilno letalstvo (CAA) niso dovolj kvalificirani za pooblastila, ki jih imajo. EASA je potrdila "resne skrbi glede ekstremne preobremenjenosti slovenskih inšpektorjev plovnosti".

- Helikopter Robinson 44 z registracijo S5-HKT je imel veljaven certifikat o plovnosti, a podelila mu ga je oseba brez relevantnega znanja o helikopterjih, odgovornost pa spet nosi CAA, ki je tej osebi dala dovoljenje za izdajanje certifikatov.

Omenjeni helikopter ni imel programa vzdrževanja, ki ga zahteva evropska regulacija. Helikopter je vseeno opravljal polete, zato je CAA še isti dan odvzela certifikat o plovnosti in helikopter s tem prizemljila, šoli za pilote Panonija, ki je certifikat izdala (in za to imela dovoljenje CAA), pa je omejila pooblastila.

- EASA je ugotovila, da je bil letalu Adrie Airways certifikat o plovnosti podeljen, ne da bi bilo preverjeno, ali ima program vzdrževanja in še preden je inšpektor letalo sploh videl. Gre za Canadair CRJ-900LR z registracijo S5-AAV, ki ga na Adrii imenujejo Vesna, najemajo pa ga od družbe Falko. "Če karkoli od navedenega drži, nas bodo s tem po uradni poti seznanili pristojni organi," pravijo na Adriji.

Letalska agencija: Varnost letenja zaradi tega ni ogrožena "Poročila inšpekcij EASA niso javen dokument, zato vam o vsebini ne moremo dati niti informacij niti komentarja," so nam sporočili iz javne agencije za letalstvo in dodali, da si aktivno prizadevajo za odpravo ugotovljenih neskladij. "Poudariti je treba, da varnost letenja v RS zaradi tega ni ogrožena in je na primerljivi ravni kot v drugih državah EU, seveda pa vsa neskladja, ki so jih ugotovile standarizacijske inšpekcije EASA, jemljemo pozitivno, saj prispevajo k izboljšanju varnosti celotnega sistema civilnega letalstva," so izpostavili. V Adrii pravijo, da niso pristojni za komentar odkritih nepravilnosti. Omenjeno letalo po njihovih besedah leti na različnih linijah glede na dnevni načrtletenja. Do zdaj je bilo v zraku 3.486 ur, prepeljalo pa je 175.871 potnikov.

Ne spreglejte