SiolNET. Novice Slovenija
3,95

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Adria Airways in preveč prodanih vozovnic: kdor prej pride, prej melje

3,95

termometer

Adria Airways
Foto: Klemen Korenjak

Adria Airways v situacijah, ko je potnikov več kot sedežev v letalu, najprej povpraša po prostovoljcih. Če teh ni, običajno brez sedeža ostane potnik, ki se zadnji prijavi na polet, pravijo. Tako je bilo tudi v primeru Ljubljančana, o katerem smo pisali pred tednom dni.

Zavrnitev vkrcanja zaradi preveč prodanih vozovnic, tako imenovani overbooking, je praksa večine letalskih družb, ki predvidevajo, da vsi potniki ob predvideni uri poleta ne bodo prišli na krov, zato prodajo več vozovnic, kot je sedežev na letalu. Občasno morajo nato kateremu od potnikov zavrniti vkrcanje.

Ljubljančan, ki je prejšnji teden kljub plačani vozovnici zaradi prevelikega števila potnikov ostal brez sedeža na letalu, je od uslužbenke Adrie Airways izvedel, da je to nova politika družbe, zato smo zgodbo objavili kot koristno informacije za vse, ki redno ali občasno potujete z letalskim prevoznikom.

V podjetju nam na vprašanje, ali je ta politika res novost, niso odgovorili. Potrdili pa so, da je šlo v tem primeru prav za to, in pojasnili, da je bil omenjeni potnik izbran, ker je na letalo prišel zadnji.


Preberite še:

Kupil je vozovnico za polet z Adrio Airways, a ga niso spustili na letalo. Zakaj?

Zakaj pravkar vzpostavljajo največji zračni most po drugi svetovni vojni?


Do zavrnitve vkrcanja lahko pride tudi zaradi operativnih razlogov, kot je nepredvidena menjava večjega za manjše letalo, pravijo v Adrii Airways. Do zavrnitve vkrcanja lahko pride tudi zaradi operativnih razlogov, kot je nepredvidena menjava večjega za manjše letalo, pravijo v Adrii Airways. Foto: STA Kdo bo ostal na tleh?

V Adrii pravijo, da preden kateremu koli potniku zavrnejo vkrcanje, pozovejo morebitne prostovoljce, da se poletu odpovejo v zameno za določene ugodnosti. Poleg tega imajo prostovoljci na izbiro tudi ali povračilo (vseh ali sorazmernih) stroškov vozovnice ali spremembo poti.

Če se na poziv odzove premalo prostovoljcev, ki bi z odpovedjo svojega poleta omogočili vkrcanje preostalim potnikom z rezervacijami, se lahko potniku tudi zavrne vkrcanje – običajno brez sedeža ostane potnik, ki se zadnji prijavi na polet, pravijo in pojasnujejo: "Takšnemu potniku je takoj ponujena odškodnina,  prav tako pa lahko izbere med povračilom (vseh ali sorazmernih) stroškov vozovnice ali spremembo poti. Ponudijo jim je tudi pomoč in oskrbo."

Dodajajo, da pri izbiri potnikov, ki jim je zavrnjeno vkrcanje, pazijo na posebne kategorije, kot so na primer potniki s posebnimi potrebami (osebe z omejeno mobilnostjo, potniki z zdravstveno asistenco, poškodovani, slepi, gluhi in podobno), dojenčki in otroci, potniki s skupinskimi rezervacijami ali drugim posebnim statusom.

Sedežev zmanjka tudi zaradi operativnih razlogov

Kot pravijo v podjetju, je zavrnitev vkrcanja lahko tako posledica komercialnih razlogov, kar pomeni, da je rezerviranih več sedežev od razpoložljivih, kot tudi operativnih razlogov. Pri tem omenjajo možnost nepredvidene zamenjave večjega letala za manjše, nepredvidene "omejitve payload" (omejitev dovoljene teže letala glede na trenutne vremenske pogoje), specifične letališke steze.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 13
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin