Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 10. 2017,
20.32

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,33

12

Natisni članek

predsedniške volitve 2017

Sreda, 4. 10. 2017, 20.32

6 let, 6 mesecev

Komentatorji predsedniškega soočenja na Planet TV

Kaj si o predsedniških kandidatih mislijo Bernarda Jeklin, Ivo Hvalica in Edvard Kadič #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,33

12

Na Planet TV je minilo prvo predsedniško soočenje. Na Siol.net so televizijsko soočenje komentirali Bernarda Jeklin, Ivo Hvalica in Edvard Kadič.

V predsedniškem soočenju na Planet TV so sodelovali Borut Pahor, Marjan Šarec, Maja Makovec Brenčič, Romana Tomc, Ljudmila Novak, Boris Popovič in Angelca Likovič, oddajo pa je vodil Mirko Mayer.


Pahorju se lapsus ne bi smel zgoditi

Na besede aktualnega predsednika Boruta Pahorja, da ni popoln in moralna avtoriteta, sta Jeklinova in Hvalica dejala, da je bil to lapsus, Kadič je pripomnil, da je bil to lapsus, ki se ne bi smel zgoditi.

Šarčeva težava je, da je bil včasih komik

O Šarcu je Kadič povedal, da je težava pri njem to, da je bil nekoč komik: "Pri komedijantu je vedno občutek, da bo med resnobnostjo udaril s kakšno šalo. Šarca ta trenutek muči prekratek staž v vlogi župana, zato ga težko povežemo z novo vlogo."


Preberite še:


Na soočenje s sloganom Za otroke gre

O Angelci Likovič je Hvalica povedal, da ni dobro priti na predsedniško tekmo s sloganom Za otroke gre, saj so volitve za odrasle. Tudi zato njena stranka ne more v parlament. Jeklinova je dejala, da slovenski volivec živi za otroka. Dodala je, da je Likovičeva odlična za komentiranje v resničnostnem šovu Kmetija, kjer pride do izraza.

Komentatorji. | Foto: Siol.net/ A. P. K. Foto: Siol.net/ A. P. K.

Je čas za žensko kandidatko?

Jeklinova in Kadič sta sicer prepričana, da počasi prihaja čas za predsednico. Jeklinova meni, da ima Ljudmila Novak več elementov všečnosti: je mati, rada ima otroke, dela na polju, je ravno prav verna ... Hvalica je menil, da imamo trenutno na desnici dve dobri kandidatki.

Fotogalerija
1 / 50

Dve kandidatki, ki jima ne uspeva najbolje

Hvalica, nekdanji član SDS, je povedal, da je bila Angelca Likovič dolgo časa v isti stranki, a ji ni nikoli uspel večji met. Za Majo Makovec Brenčič je Kadič povedal, da smo se ljudje morda nekoliko naveličali profesorskih zgodb. Ta kandidatka je sicer odlična retoričarka, a ji ne uspe, ker bi morala biti bolj ljudska. Hvalica je dodal, da kandidatka SMC "nič ne pove, ni pojava, zato ne prepriča".

Za Popoviča je Kadič povedal, da je pričakoval veliko bolj ekscesen nastop. Konflikt je njegova prednost, je dejal. Hvalica je dodal, da koprski župan ne zna pripovedovati.

VIDEO: Oglejte si ves posnetek prenosa iz "komentatorske kabine"


Kdo so bili komentatorji?

Bernarda Jeklin | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač Bernarda Jeklin je bila dolgoletna urednica Jane in velja za začetnico "lažjega" tiska pri nas, ustanovila je revijo Lady. Še pred tem je pisala socialne reportaže za Tedensko tribuno. Lani je dopolnila 80 let. Študirala je psihologijo, med urednikovanjem Lady pa je njena naklada dosegla nepredstavljiv rekord 170 tisoč izvodov.

Ivo Hvalica | Foto: STA , Foto: STA , Tako kot prej omenjena Jeklinova je tudi Ivo Hvalica lani dopolnil 80 let. Bil je dolgoletni poslanec SDS, znan pa je bil tudi po svojih dolgih nastopih v parlamentu, kamor je prišel leta 1992. Najdlje je na govorniškem odru v parlamentu nepretrgoma stal štiri ure. Leta 2001 je zapustil stranko in bil kritičen do njenega prvaka Janeza Janše. V enem od intervjujev je dejal, da se mora oblast menjavati, ker je pokvarljivo blago.

Edvard Kadič | Foto: Bor Slana Foto: Bor Slana Edvard Kadič je strokovnjak za komunikacijo in osebnostni razvoj, direktor Zavoda za napredne študije Delta, avtor več knjig o govorici telesa in osebni karizmi. "Nebesedna komunikacija pomeni okoli 70–80 odstotkov komunikacije, kadar se s sogovornikom srečamo v živo, je razbiranje teh znamenj ključnega pomena," je dejal v enem od intervjuju za Siol.net.

Ne spreglejte