Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 7. 2011,
15.44

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Vegrad terjatev Hilda Tovšak

Petek, 8. 7. 2011, 15.44

7 let, 2 meseca

Zaposlenim v Vegradu priznali za 10 milijonov evrov terjatev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po dvakrat podaljšanem roku za pripravo osnovnega seznama preizkušenih terjatev do Vegrada v stečaju je stečajna upraviteljica Alenka Gril pripravila tri osnovne sezname preizkušenih terjatev.

V stečaju Vegrada, ki se je začel 6. oktobra lani, je do 6. julija letos prispelo 2409 terjatev, upnikov pa je po navedbah stečajne upraviteljice zaradi različnih načinov prijave terjatev bistveno več. Zaradi večjega števila prijavljenih terjatev je Grilova skupaj s sodelavci pripravila tri sezname preizkušenih terjatev. Zaposleni so prijavili za 13,3 milijona evrov terjatev Zaposleni so glede na osnovni seznam preizkušenih terjatev, ki je danes objavljen na spletni strani Agencije RS za javnopravne evidence in storitve (Ajpes), prijavili za 13,3 milijona evrov terjatev. Od teh jih je stečajna upraviteljica priznala za 10 milijonov evrov, preostale je prerekala. Med priznanimi terjatvami je za 5,5 milijona evrov prednostnih terjatev.

Vse terjatve še vedno pa niso preizkušene Stečajna upraviteljica v objavljenem dokumentu navaja, da nekaterih terjatev še ni bilo mogoče preizkusiti. Razlogov za to je po njenem več, med drugim navaja, da obračuni na vseh gradbiščih še niso zaključeni. Prav tako še niso uspeli preizkusiti nekaterih terjatev, ki so jih podizvajalci prodali, a prijavili v stečajnem postopku, hkrati pa so jih prijavili tudi tisti, ki so jih odkupili.

Pri nekaterih terjatvah prihaja do razhajanj Pri nekaterih terjatvah prihaja do velikih razhajanj, v zvezi z nekaterimi potekajo pravde, nejasne so tudi terjatve, povezane z nekaterimi nepremičninami. Grilova ocenjuje, da bo mogoče vse nepreizkušene terjatve preizkusiti do konca letošnjega leta, zato je sodišče zaprosila za izdajo soglasja.

Ne spreglejte