Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 4. 2022,
7.00

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča ARAG

Natisni članek

zavarovanje pravniki pravna zaščita ARAG advertorial

Ponedeljek, 11. 4. 2022, 7.00

2 meseca, 2 tedna

Izognite se plačilu visokih odvetniških in sodnih stroškov, zavarujte se že danes

Vznemirjanje zaradi hrupa: tako je sosed dosegel svoj mir

Vsebino omogoča ARAG

Pravne zaščite praviloma ne potrebujemo, razen takrat, ko jo. Če na zdravstvena zavarovanja gledamo kot na povsem samoumevna, zdravje pa je le eno samo, kajne, se odnos in položaj na pravnem področju nekoliko spremenita. Finančni izdatki zdravstvenih in pravnih storitev so lahko izjemno visoki, le da imamo na področju zdravja varovalo v obliki obveznega zdravstvenega zavarovanja. Zavarovanje pravne zaščite praviloma spada med tematike, o katerih se premalo govori, in med vsebine, ki so za številne neznane. A položajev, ko bi potrebovali odvetnika ali različne oblike pravne pomoči in zaščite, je veliko in so razširjeni na vsa področja našega življenja in vsakdana - službo, družino, promet in nepremičnine.

ARAG | Foto:

Da je potrebe, povpraševanja po zaščiti, zavarovanju pravne zaščite v zadnjem obdobju vedno več, pritrjujejo pri zavarovalnici ARAG, eni od treh največjih zavarovalnic na področju zavarovanja pravne zaščite na svetu. Pri zavarovalnici povedo, da so do 28. februarja 2022 plačali stroške odvetniških storitev v višini 6.332.889 evra že 49.030 zavarovancem ali 9.127 osebam več kot pred koronakrizo.

Opažajo, da ljudje s sklenitvijo zavarovanja pravne zaščite iščejo pravno varnost predvsem v razmerju do delodajalca, v zadnjem času pa tudi varovanje pravic v razmerju do institucij, ki naj bi zagotavljale socialno varnost, kot sta zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje ter zavod za zdravstveno zavarovanje.

"Tako našim strankam zavarovanje omogoča, da se s pomočjo odvetnika pritožijo na odločbe, ki jih izdajajo te institucije. To je pri fizičnih strankah pravzaprav glavno vodilo, ko sklepajo tovrstno zavarovanje. Pri pravnih osebah je slika podobna, le zrcalno gledano. Pogosto pa se pravne osebe odločijo tudi za tista zavarovanja, ki vključujejo izterjave neplačanih računov, sodne ali zunajsodne," razložijo pri zavarovalnici ARAG.

Zavarovalnica ARAG je v Sloveniji prisotna od leta 2004 in ima danes široko mrežo odličnih kontaktnih odvetnikov. Zaupa ji že več kot 79 tisoč zadovoljnih strank, z zavarovanjem pravne zaščite pa je pod vodstvom Marka Vončine pomagala že več kot 49 tisoč Slovencem.

Kaj je zavarovanje pravne zaščite in kakšne koristi prinaša?

Številni so prepričani, da se njim res ne more zgoditi, da bi kdaj potrebovali pomoč pravnika, a v realnosti se izkaže drugače. S sklenitvijo zavarovanja pravne zaščite boste poskrbeli za svojo pravno varnost.

Ko ste zavarovani, ste vsak mesec upravičeni do pravnega posveta pri odvetniku, kar lahko pride prav v najrazličnejših primerih. Če tega zavarovanja nimate, imate lahko kar naenkrat zaradi tega veliko stroškov.

"Morda tudi ne boste vedeli, katerega odvetnika izbrati. Lahko izberete takšnega, ki se za vas ne bo dovolj zavzel ali pa na tem področju ne bo imel dovolj izkušenj. Zavarovalnica, ki se ukvarja s pravno zaščito, pa ima izkušnje z veliko različnimi odvetniki kot tudi s položaji, zato vas lahko napoti k najboljšemu odvetniku za vaš konkreten primer. Če sklepate kakršnokoli pogodbo, četudi se zdi ta povsem nedolžna, jo lahko v pregled najprej izročite odvetniku in se tako izognete morebitnim nevšečnostim, ki se lahko zgodijo, če se izkaže, da pogodbe niste dovolj dobro razumeli. Lahko vas opozori, ali je v pogodbi kaj nenavadnega. Zavarovanje krije tudi zadeve v tujini, pokriva tudi spore v vsej Evropi," razložijo pri zavarovalnici ARAG.  

Prav v tujini je pravna pomoč še toliko bolj dragocena zaradi tujega jezika in drugačnih pravnih predpisov, ki veljajo tam. Mreže odvetnikov nimajo le v Sloveniji, ampak tudi v drugih evropskih državah.

Izognite se plačilu visokih odvetniških in sodnih stroškov, zavarujte se že danes

ARAG | Foto:

Za koga je zavarovanje pravne zaščitne še posebej priporočljivo?

Komu pa bi pri zavarovalnici ARAG še posebej priporočili sklenitev zavarovanja pravne zaščite, zakaj in kateri paket izbrati?

Vsem, ki se želijo zavarovati za primer neupravičene odpovedi delovnega razmerja, znižanja plače ali njenega neizplačila, regresa in prispevkov ali za primer mobinga, priporočajo, da izberejo paket Služba.

S paketom Družina boste lahko uveljavljali svoje pravice do preživnin in stikov pa tudi v postopkih dedovanja.

Če boste imeli spor s sosedi ali boste prišli v spor z najemodajalcem, če vam bo ta neupravičeno zvišal najemnino ali odpovedal najemno pogodbo, boste s paketom Nepremičnine lahko brez skrbi.

Tako je sosed dosegel svoj mir zaradi pretiranega hrupa: Zavarovalka je bila vznemirjena zaradi hrupa, ki je prihajal s sosednjega zemljišča. Na Okrajno sodišče je s pomočjo ARAG-a vložila tožbo zaradi prenehanja vznemirjanja in plačila odškodnine. Stranki sta na poravnalnem naroku dosegli poravnavo, prav tako se je sosed zavezal, da bo s hrupom prenehal. Zavarovalnica ARAG je za zavarovalnko plačala 1278,34 evrov odvetniških in sodnih stroškov.

Z ARAG-ovim paketom Promet pa si lahko zagotovite pravno zaščito vozil in voznika. Zaupanja vredni pravni strokovnjaki vas bodo zastopali v postopkih odvzema vozniškega dovoljenja, če boste naredili prekršek ali povzročili prometno nesrečo. Z njihovo pomočjo boste uveljavljali tudi odškodnino za poškodbe v prometnih nesrečah.

Kaj vse vključujejo različni paketi, ki jih ponujajo pri zavarovalnici ARAG, si lahko ogledate na arag.si, kjer lahko zavarovanje tudi sklenete.

Postopek sklenitve zavarovanja je hiter in preprost

Zavarovanje pravne zaščite krije stroške, ki nastanejo v primeru sodnih in zunajsodnih postopkov. Povedano drugače, zavarovalnica ARAG bo krila:

  • odvetniške stroške,
  • stroške od sodišča imenovanih izvedencev,
  • stroške prič in tolmačev,
  • dodatne materialne stroške (fotokopiranje ...),
  • sodne stroške, sodne takse, sodno povprečnino,
  • polog varščine do 100 tisoč evrov,
  • potne stroške za sojenje v tujini,
  • stroške zunajsodnih poravnav, mediacij,
  • s sodno odločbo naložene stroške nasprotne strani.

CENA: paket Varnost že za 8,99 evra/mesec za posameznika.

Izberite in sklenite svoje zavarovanje v petih korakih.

ARAG v Ljubljani

ARAG SE – podružnica Slovenija Arag | Foto:

Dunajska cesta 63

1000 Ljubljana

Telefon: +386 (0)1 236 41 81

Elektronski naslov: info@arag.si

 

Ne spreglejte