Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 9. 2013,
12.49

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

delo delovne ure

Petek, 27. 9. 2013, 12.49

3 leta, 7 mesecev

V prvi polovici leta Slovenci delali manj kot lani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenci smo v prvi polovici leta delali skoraj tri odstotke manj kot v enakem obdobju lani. Upad je bil največji v rudarstvu, kmetijstvu in gradbeništvu, povečanje pa v IT in komunikacijah.

Zaposleni v Sloveniji so v drugem letošnjem četrtletju opravili za 255 milijonov delovnih ur, kar je skoraj en odstotek manj kot v enakem obdobju lani. V prvi polovici leta je bilo v primerjavi z enakim obdobjem lani opravljenih za 2,9 odstotka manj delovnih ur.

Osemodstotni padec delovnih ur v kmetijstvu Kot so sporočili iz statističnega urada, se je število opravljenih delovnih ur v prvi polovici leta najbolj zmanjšalo v panogi kmetijstvo, lov, ribištvo (za 8,4 odstotka) in gradbeništvo (za 8,3 odstotka), najmanjši padec pa je bil v informacijskih in komunikacijskih dejavnostih (za 0,4 odstotka) ter v oskrbi z električno energijo, plinom in paro (za 0,5 odstotka).

V informacijski in komunikacijski dejavnosti delali več V drugem letošnjem četrtletju je obseg dela najizraziteje upadel v dejavnosti rudarstvo, in sicer za 7,6 odstotka, sledijo kmetijstvo, lov, gozdarstvo, ribištvo ter gradbeništvo, v vsaki za 6,7 odstotka.

Obravnavano četrtletje so najugodneje sklenile informacijske in komunikacijske dejavnosti, saj je bilo število opravljenih delovnih ur v teh dejavnostih za 2,7 odstotka višje kot v enakem lanskem četrtletju.

V povprečju zaposleni oddelali 125 ur mesečno Zaposlene osebe so v drugem letošnjem četrtletju opravile povprečno 125 delovnih ur na mesec ali tri ure več kot v drugem četrtletju 2012. Povprečno največ so jih opravile osebe, zaposlene v dejavnostih promet in skladiščenje (132 ur) ter strokovne, znanstvene in tehnične dejavnosti (131 ur). Najmanj ur so opravili zaposleni v dejavnostih kmetijstvo in lov, gozdarstvo in ribištvo (110 ur) ter rudarstvo (115 ur).

Ne spreglejte